Изпробвайте методите за програмиране които описах и пишете тук, за конкретният проблем с който сте се сблъскали.
Изпробвайте методите за програмиране които описах и пишете тук, за конкретният проблем с който сте се сблъскали.
Евала за програмата WinPhoenix.
1.Програмира се пика на JDM програматора с файла WinPhoenix_Loader.hex.(IcProg 1.06c)
2.Вади се картата от JDM програматора и се слага във феникса(режима ми е само един) на 3.57 Мхц, пуска се Winphoenix,програмира се епрома със съответния файл -24c16.hex .
3.Пак обратно в JDMa и вече се програмира с файла за пика - PIC.hex .(IcProg 1.06c)
Едната ми карта все пак е аут от много ръчкане,от което се заблудих първоначално че не стават нещата, но като сложих на стенда работещата и всичко си заспа отначало докрай.
P.S.
Използвания хардуер:
Платката от сийзън логера се ползва само заради слота за картата отдолу.
Изполван софтуер:
1.Winphoenix и WinPhoenix_Loader.hex от тук:
http://www.cartesapuce.fr/telechar/winphoenix.rar
2.IcProg 1.06c от тук:
http://www.ic-prog.com/icprog106C.zip
Файла в точка 1 е файла за триколора или някакъв специфичен?
Как си направил свързването към JDM?
Аз запоих един четец и пробвах изводите на картата към същите на програматора. Слота за карта не беше много добър и може за това да не ми се е получило с icprog.
Относно феникса в smartmouse или в phoenix режим се прави програмирането?
Благодаря ти за упътването имахме нужда от такова, май ще купя и аз втора карта за експерименти :)
Ето схемите на свързване:
gold-jdm sch.gifgold-jdm.jpg
WinPhoenix_Loader.hex е специфичен лоудър, който програмира пик процесора така, че през него да има достъп до еепрома и той да може да се програмира.
Аз използвам програмата PICPgm Programmer защото автоматично си намира програматора и чипа който ще се програмира.
Еепрома се програмира във phoenix режим.
PICPgm.jpg
1. 1. Картата се трие, 2. след това се бланква, 3. зарежда се файла който ще се програмира, 4. отива се в секцията config bits и се настройват битовете:
2./3. FOSC-RC,XT-в зависимост от това дали програматора създава честота чрез кварцов резонатор или чрез резистор и кондензатор.
WDTE-Disabled.
PWRTE-Disabled.
CP-Disabled/Enabled В повечето случай съм го оставял на Enabled, много зависи от файла който се програмира.
5. Запис на картата.
4. След записването на еепрома и връщането на картата в JDM програматора, се зарежда файла (flash.hex/pic.hex) който върви заедно с еепром файла и картата отново се записва.
Записването на еепрома става така:
winph.jpg
Зарежда се файла и след това се програмира.
Вече съм Ви пратил благодарности през системата за рейтинг, но искам да благодаря и на двама Ви за много доброто описание. Наистина много ясно и точни обяснения. Картинките на Серго са перфектни, чудя се дали да не отделя постовете Ви като tutorial, а да оставим тази тема само за дискусии. Добавям архива за winphoenix за да го има и в нашият ъплоуд.
За любителите на линукс като мен ето и версия за тях http://gphoenix.sourceforge.net
plevel зелената платка ми е позната много![]()
На схемата по-горе резистора R1 трябва да бъде към 4 кр. а не към 8 кр. Така е по схема иначе аз съм объркал един проводник сега като оправих нещата пробвах вече и при мен работи нормално, дори си направих резервни файлове на eeprom.
Ето така се получи при мен.
Това е първоначалният вариант:
IMG_20130113_171801.jpg
След малко подобрения на правих и доп модул за фънките.
IMG_20130116_024211.jpg
Не се бях заглеждал в схемата, че има грешка, оправена е.
@plevel пусни прецаканата карта през PICPgm Programmer и виж дали ще ти открие чипа, ако го открие има живот в нея. Аз така бях тотално побъркал една карта и на всякъде ми даваше грешка в пик чипа, но с тази програма, чрез бланк се оправи.
Когато записвам eeprom през phoenix ми дава някаква грешка при верификацията Вие срещали ли сте такъв проблем?