Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 39 of 39

Thread: Мулти ЛНБ

Senior Member dstb's Avatar
    Uploads
    1

Re: Мулти ЛНБ

Бъркам ли, или на снимката която си дал са 39 и 42, щото ми се струват много близко за 36 и 42?

2. Advertise Here
    Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by dstb View Post
    Бъркам ли, или на снимката която си дал са 39 и 42, щото ми се струват много близко за 36 и 42?
    Не бъркаш. Това е началния вариант. После на мястото на червеното инверто за 39 отиде същия такъв, но четворен. Четворния е с по-голям облъчвател и по тази причина после и той беше свален за да може да излезе 36-цата. Сега 39 е на отделна антена.

Senior Member dstb's Avatar
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by spaice View Post
    Не бъркаш. Това е началния вариант. После на мястото на червеното инверто за 39 отиде същия такъв, но четворен. Четворния е с по-голям облъчвател и по тази причина после и той беше свален за да може да излезе 36-цата. Сега 39 е на отделна антена.
    А това желязото как точно си го огънал? Имам предвид до някакъв размер, или на око. Защото аз се мъчих да огъвам мойто, ама май ми падна сигнала. Имам същия държач, но единичен засега.

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by dstb View Post
    А това желязото как точно си го огънал? Имам предвид до някакъв размер, или на око. Защото аз се мъчих да огъвам мойто, ама май ми падна сигнала. Имам същия държач, но единичен засега.
    Държачите са 2. Един не е достатъчен за толкова голям диапазон. Огъвал съм го на ръка, като гледам сигнала на крайния конвертор. Ориентировъчно може да го огънеш по антената. После като почнеш да стягаш той малко се изправя.
    Утре сутринта ако успея ще направя актуални снимки и ще ги кача (не съм предполагал че ще предизвика такъв интерес моята антена).

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

@ njor,никъде не съм казал,че не е така,просто ме съмнява да стане,няма на какво основание,още повече,заради правата на каналите и съдържанието ;)
    Руснаците са цитирали данни от техни източници колко руснаци живеели в БГ та затова.

Member
    Uploads
    0

Например тези:
    11843 V DVB-S2 8PSK SR 29900 FEC 3/4
    11296 H DVB-S SR 27500 FEC 3/4
    10930 H DVB-S SR 29900 FEC 3/4
    Малко съм се объркал вчера. Транспондера на джазирите излише на 38% снощи и вече трупаше грешки (това при мъгла). Другите 2 не ги хванах със сатфайндъра. Тази сутрин се качих и набързо смених конвертора за 13-ката. Стария беше Sharp, сложих Inverto Red. Сигнала на транспондера на джазирите се вдигна на 48%. Другите 2 отново не ги залових (което ми се вижд доста странно). Конвертора обаче въобще не е настройван, просто го сложих ей така...

Качил съм нови снимки. Конвертора на 13-ката е извън държача с едното си ухо. При подходящо време мога да изтегля държачите към 13-ката (от другата страна имам точно толкова място), така че да се захване нормално. И ако се замени конвертора с Inverto Black Ultra или Triax TSI005 ще се вдигне и сигнала. За протокола, след подмяната на конвертора днес хванах 1208 сървиса при NIT scan, което е доста малко.

Senior Member veskop's Avatar
    Uploads
    12

Quote Originally Posted by njor View Post
    Руснаците са цитирали данни от техни източници колко руснаци живеели в БГ та затова.
    дай го тоя сорс да следим и ние ;)

Senior Member joropet's Avatar
    Uploads
    2

Quote Originally Posted by spaice View Post
    Малко съм се объркал вчера. Транспондера на джазирите излише на 38% снощи и вече трупаше грешки (това при мъгла). Другите 2 не ги хванах със сатфайндъра. Тази сутрин се качих и набързо смених конвертора за 13-ката. Стария беше Sharp, сложих Inverto Red. Сигнала на транспондера на джазирите се вдигна на 48%. Другите 2 отново не ги залових (което ми се вижд доста странно). Конвертора обаче въобще не е настройван, просто го сложих ей така...

Качил съм нови снимки. Конвертора на 13-ката е извън държача с едното си ухо. При подходящо време мога да изтегля държачите към 13-ката (от другата страна имам точно толкова място), така че да се захване нормално. И ако се замени конвертора с Inverto Black Ultra или Triax TSI005 ще се вдигне и сигнала. За протокола, след подмяната на конвертора днес хванах 1208 сървиса при NIT scan, което е доста малко.
    Дам, принципно на 13 сървисите са над 2000, т.е. при мултифид с краен 13 губиш 50% от тях, но при уговорките за модел конвертор и донастройката му. Толкова ли е добър този Triax TSI005, че го споменаваш 2-ри път?

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by joropet View Post
    Дам, принципно на 13 сървисите са над 2000, т.е. при мултифид с краен 13 губиш 50% от тях, но при уговорките за модел конвертор и донастройката му. Толкова ли е добър този Triax TSI005, че го споменаваш 2-ри път?
    Ами добър е....имаше спорове кой е по-добър триакса или инвертото. Аз го споменавам 2 пъти защото му е малко по-голям облъчвателя и е по-добър за краен спътник.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Advertise Here