Здравейте колеги, мога ли с аналогов сателитен приемник да прихвана сигнал от кабелна телевизия, тоест дали е възможно с антена (парабола или офсет) насочена към мястото от където се излъчва сигнал към близките села?
Здравейте колеги, мога ли с аналогов сателитен приемник да прихвана сигнал от кабелна телевизия, тоест дали е възможно с антена (парабола или офсет) насочена към мястото от където се излъчва сигнал към близките села?
Сложно трябва ти модулатор на входа който вдига на аналоговите в долният обхват на конвертора над 900 MHz.
Там си нареждаш каналите по на рядко, за да не си влияят.
Нека, някой ме поправи ако греша.
Ето как се прави препредаването и как работи като цяло. Тоест да си направиш конвертор който излъчва http://sheki.zlatograd.com/10ghz/10Ghz.html
Повече от 10 канала няма да могат да се излъчват иначе работи добре, така излъчвахме в кабелната преди време. Не мога да си спомня обаче какво излъчваше в станцията.
35.jpg
Според мен колега насочи се към iptv така можеш и нет и тв да пускаш.Предавателният конверторен блок TCB1 е радиосъоръжение, което конвертира спектъра на входния сигнал с междинна честота в диапазона от 10 до 12.5 GHz, без да го променя. TCB1 е предвиден да се монтира към облъчвателя на параболична антена в предавателната страна на радиорелейни комплекси.
TCB1 се използва за изграждане на предавателни радиорелейни станции за пренос на телевизионни, звукови, цифрови и други сигнали. Към ТСВ1 се свързват радиосъоражения с междинно честотен изход, съвпадащ с входния междинно честотен диапазон на TCB1.
Технически характеристики на TCB1
Работен температурен обхват -20 до 70°C
Захранващо напрежение 12 до18 V DC
Консумиранa мощност < 1.5 W
Степенна защита IP64
Входен междинночестотен диапазон 900 до 1900 MHz
Входен импеданс 75 Ω
Входен съединител F3/8”
Максимално входно ниво >95 dBµV
Изходен честотендиапазон 10 до 12.5 GHz
Ширинана спектъра на изходниясигнал Равна наширината на входния сигнал
Пропускана честотналента (- 3dB ) < 50MHz
Максималноизходнониво <10 dBm
Честота на вътрешния осцилатор 9 до 11GHz
Подтисканеизвън лентата на излъчване >- 50 dBc
Маса 0.35 kg
Габаритни размери (ШхВхД) 60 x 105 x 80 mm
Сега видях че ти искаш да приемаш, ще си оставя горната част на поста понеже е интересно, предаването и препредаването.
Реално за да приемаш трябва да си в обсега на излъчването. Или трябва да излъчват от прекалено далеч и ти да хванеш от разсеяният сигнал с достатъчно голяма антена. Двугият вариант е да си в лъча.
За приемника, най обикновен аналогов става, по възможност да има ленти за шума.
Много полезно Инфо - Благодаря ти колега.
Преди няколко месеца се опитах с булсатска антена и конвертор да хвана нещо, но не успях иначе имам добра видимост към кабелния оператор.
Намерих малко информация по темата на немски, но като гледам конвертора може би е по-стар като модел и е преработен на 10Ghz.
ATV_Transvertersystem_mit_Bluecap_LNB_004.jpgATV_Transvertersystem_mit_Bluecap_LNB_modifiziert_001.jpgATV_Transvertersystem_mit_Bluecap_LNB_modifiziert_002.jpgATV_Transvertersystem_mit_Bluecap_LNB_modifiziert_003.jpg
ATV_Transvertersystem_mit_Bluecap_LNB_modifiziert_004.jpgATV_Transvertersystem_mit_Bluecap_LNB_Original.jpg10GHz_ATV_Transverterfunktionsprinzip.jpg
Въпроса ми е как да стане на 9Ghz с този конвертор:
Inverto Red Extend Long-Neck Single 0.3 dB
Inverto_RE_Single_LRG.jpg
Според мен ако не намериш описание точно за него няма да стане, спомням си колегите от кабелнатата ми казваха че става с точно определен модел. Моделите бяха за парабола ех забравих каква беше марката, ехостар ли нещо такова използваха и ги купуваха от някъде направени. За приемане не помня но мисля че бяха стандартни, пак ти пиша сваляха им честотата за да неможе други освен тях да приемат.
Ясно, най-добре ще е да попитам някои които работи в кабеларката...
Имам 2 приемника и като ги гледам така да стоят и ми се иска да ги използвам за нещо...Погледнах за аналогови Сат. телевизии останала е само една за Европа: Intelsat 902 / 62.0°E./ M-net South Africa / PAL / Irdeto/ и две радиа: Radio Cidade(South Africa), TWR.
Все още има аналогови и на този спътник: Star ONe C2 / 70.0°W , но тях май не може да се хванат от тук.
http://www.sathint.com/search?custom=analog
И не само това
1.2. Актуализацията на НЧП с Решение № 937/18.12.2001 осигури:
....
изменение на ползвателите в честотните ленти 10,5 - 10,55 ghz,
10,55 - 10,65 ghz и 10,65 - 10,68 ghz. Тези честотни ленти се определят
само за граждански нужди, като се добавя и забележка 48, за да може да
се осигури честотен ресурс за радиорелейните мрежи на кабелните
оператори и радиооператорите;Бе определен допълнителен честотен ресурс за
преноса на програмите на радиооператорите и на кабелните оператори в
обхват 11 ghz – честотните ленти 10700-10735 mhz и 11175-11265 mhz.
Не съм сигурен, че все още се ползват аналогови релейки. Капацитена на цифровите, 10тина пъти по голям. Но, това не пречи да се пробва.
Преди години се качвах в една от кулите, трансмитерите там бяха dvb-s2, за съжеление, нито марка помня нито нищо.
Мерси за линковете и на двамави, интересни са.