Жорка (чест и почитания, както казва Ники Кънчев), защо не допишеш за тези прословути ЕММ пакети следното: Клиентите да си ги показват (като ги уловят - в дебъг-а), независлимо дали им еоферирано да ги пращат! След това, ако не е разрешено да ги тика у картата (сървъра), да ги пише във файл, че ако съм блокирал и искам ръчно да го набия (ЕММ-то), да има от де да го зема (Благинчи понаправи нещо, но е хубаво да го има в официалния оскам). Опцийките за блокаж и запис на ЕММ-тата, добре, но да има още една oпцийка -save in file but not send to card, или както решиш, даже и не само за наща кодировка! Освен това, при наличие на пакети тип 85, защи не ги срешам, или не идват до мойта паница? Гледам, че доста понаписваш последно време, майната им на другите (народности и кодировки), нека да има и нещо за българчетата![]()
За да ти записва EMM-ите във файл, пишеш в oscam.conf това:
и това в oscam.server на риидъра в който ти е картата:PHP Code:emmlogdir = /var/log/
PHP Code:saveemm-u = 1
saveemm-s = 1
saveemm-g = 1
Това работи независимо дали си блокнал или не. Лично съм пробвал.
Няма как да работи, защото когато на сървъра са блокирани ЕММ-тата клиента изобщо не ги показва и не ги изпраща, цяла тема изписахме за това (май и в многото плюсове беше коментирано), Аз като бях блокирал на сървъра си мислех че не ги получавам от небето а то просто защото сървъра оферира само да получава НЕблокнатите ЕММ-та. Довечера ще пробвам все пак!
Блокажа важи сама за картата, но не и за оскама. Ако си блокнал сървъра, ЕММ-ите ще влизат в оскама и той ще ги блокира да нямат достъп до картата. Оскама няма как да поиска сам ъпдейт, ъпдейта се набива принодително от оператора. Същото е и с конакса при сателайт, в оскама влиза запитване от всички провайдери работещи с ка-ида на картата, но ако сложиш ограничение по сид, в картата ще влизат само определени запитвания, другите ще бъдат блокирани, но пак ще влизат в оскама. А файдата от тази гимнастика е никаква, изпуснеш ли ъпдейт и след време го набиеш принодително в картата, той няма да действа защото оператора вече ще е пуснал нов. А и няма как да разбереш кой точно ъпдейт да вкараш защото повече от половината, който ти идват до картата са грешни или за други команди, който се активират първо с други команди, който пък не са ти дошли до картата защото не си я платил или не е оторизирана за тях.
До gfto
Имам 2 предложения за промени по ридера.
1- во премахни проверката за нулево CW не мисля, че е нужна при чергата (бави отговора).
2- ро отново с цел по добри времена направи първо чек за 90 13 при ecm и след това всички други if, тоест чек за верен ецм отговор и ако е тогава CW ако не тогава висички останали If-ве.
Напълно подкрепям за нулевото cw.