С ymodv18-t33. Според мен, цялото упражнение трябва да идва с ymod - разбирай четене, ъпване.
С ymodv18-t33. Според мен, цялото упражнение трябва да идва с ymod - разбирай четене, ъпване.
Точно така - ползвам oscam_ymod_18-t34. Само с него става номера. Вдига я за около 4 - 5 мин.
Тази карта се ъпдейтва със shared EMM и е хубаво да забраните всички други ЕММ-и. При мен така работи още от самото начало, т.е. не е препрограмирана никога.
[reader]
label = Tricolor
enable = 1
protocol = internal
device = /dev/sci1
caid = 4AE1
detect = cd
mhz = 357
cardmhz = 357
ident = 4AE1:000011
group = 1
emmcache = 1,3,2
blockemm-unknown = 1
blockemm-u = 1
blockemm-g = 1
lb_weight = 100
deprecated = 1
lb_weight = 300
ecmwhitelist = 4AE1:2F
Благодаря Яска обновисе по тази схема. Клиент 34 сървар 33 но тънката работа е протокол newcamd. С оригиналният оскам пробвах по camd35 без успех с ymod същата работа, смених на newcamd и изгря. Мисля си че ъп и през оригиналният ще се получи през въпросният протокол.
Много странно - на Жоро картата я ъпнах по camd35, а моята ( тя е в сървъра ) не мога да я вдигна по този начин. Жоро е прав - трябва и сървъра и клиента да са с oscam_ymod.
Заради това я местя в IpBox-a и по гореописания начин изгрява за 4 - 5 мин.
С newcamd не съм опитвал, но ще пробвам следващия път.
Нещо много често взеха да сменят ключа, така че ще е скоро.
Оказа се че ако обновявате картата която се чете в 33 с обикновен оскам убивате картата. Тоест когато започнат да се записват емм от норм оскам картата умира, след това на клиента връщате 34 ъпва се за няколко минути и след това е ок. Явно юрката ни е оставил скрит бонус. Сега съм сложил картата в обикновен оскам и ще пробвам да я ъпвам за да видя дали ще спре, ако не спре зарязвам ymod там явно нещата са нагласени в ощърб на потребителя.
Оказва се следното след последният фикс за дре в oscam ъпдейта на вафлата е фатален. Картата се блокира след записване на emm.
Няма значение дали картата е в оригинален или ymod ъпдейт през оригинален не трябва да се прави.
Единствено ъпдейта е успешен между ymod и ymod.
Вече съм объркан много вчера видях с очите си как спира картата когато обновявам с нормален оскам. Сега обновявам с норм оскам и чета в имод и емм си вървят освен да върна и картата в нормален оскам и да видя какво ще се случи :)
Боби, спри да се мъчиш. Опита ми с руски карти показва, че каквото пишат юнаците по техните форуми - това е. Пускай ymod да ти е мирна главата.
Ако работи и с нормалният ще е добре защото ще пращам кеш от картата докато в ymod няма как да стане. Пък и нали разбрахме как се вдига, добре че използвам благодарение на теб DM-500 и мога да си пускам ymod34 и да си я ъпвам.
В момента записа 200 emm но ги и записва в skipped защото съм на 1,1,2 че чакам да се появи някои уникален да видим какво ше стане. Иначе вече няколко часа си гледам рен тв между другото не е лоша телевизия.