Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 82

Thread: Bulcrypt ver.2 обща тема

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Re: Bulcrypt ver.2

След като премина тестовия период за фабрични дефекти, моя приемник проплака да му махна ламаринката над процесора за да ми покаже какво има отдолу
    Ето и снимката:18032013505-.gif
    Нищо по-различно от зхд200

2. Advertise Here
    Junior Member
    Uploads
    0

Не съм програмист, но от разговор с човек който работи в Була, разбрах че се използва МАК адреса на устройството за заключването на картата. За съжаление не разбирам и не мога да извърша каквито и да било тестове, моля някои да изкаже мнение и дали има полза от тази информация.
    Поздрави

Senior Member momkoto's Avatar
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by harvi1024 View Post
    Не съм програмист, но от разговор с човек който работи в Була, разбрах че се използва МАК адреса на устройството за заключването на картата. За съжаление не разбирам и не мога да извърша каквито и да било тестове, моля някои да изкаже мнение и дали има полза от тази информация.
    Поздрави
    По-интересно е според мен каква е връзката на този ключ/напр. както казваш МАК адреса/ с ключовата дума за отваряне на даден канал. Иначе какво като знаем какъв е МАК адреса или номера на процесора или каквото и да било друго....

Тази инструкция я промени, защото това е уникалния симетричен ключ на картата, с него и кл. от чипа получава декриптиращия кл. Вероятно го генерират на база сериен номер, защото е уникален и не се променя никога.

Junior Member
    Uploads
    0

Съжалявам но идея си нямам, не разбирам. Той каза че се използва МАК адреса, може на база на него да се генерира "ключа от чипа".

Member
    Uploads
    0

Не вярвам тия от st да са такива ливади, че да слагат един и същи ключ в процесора и МАК адреса. По-скоро им дават някакъв списък с макове и ключовете, които са набити в процесора. На някой ако му се занимава, може да пробва 3des със сесийния ключ, отговора на картата и мак адреса в различни комбинации.

Junior Member
    Uploads
    0

Може и да е подвеждаща информация, не мога да я потвъдя на 100%. Може да са ми го казали за да ми зацапат очите, просто споделям ако е от полза ! Бих пробвал това което предлагаш, но не разбирам :)

Member
    Uploads
    0

Възможо е да я вярно, но сигурно е по списък. Все пак не пречи да се провери хипотезата :)

Senior Member Geryl's Avatar
    Uploads
    0

По-интересно е според мен каква е връзката на този ключ/напр. както казваш МАК адреса/ с ключовата дума за отваряне на даден канал. Иначе какво като знаем какъв е МАК адреса или номера на процесора или каквото и да било друго....
    Представи си следния варянт мак адреса +номера на картата в генератор = нещо си което при първото пускане набива някакъв номер и от там нататък само сравнява номера.

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Quote Originally Posted by glamav View Post
    Възможо е да я вярно, но сигурно е по списък. Все пак не пречи да се провери хипотезата :)
    Според мен се използва този отговор на картата (от началото на инициализацията) и няма никакви ключове в процесори и флашове. Защо картата ще връща нещо щом може да се набие твърдо някъде и това някъде да е почти невидимо. Делта 202 е с по слаб процесор, а по-новия - в zhd-тата е защото върви линукс... но времето ще покаже
    .
    .
    .
    Quote Originally Posted by Geryl View Post
    Представи си следния варянт мак адреса +номера на картата в генератор = нещо си което при първото пускане набива някакъв номер и от там нататък само сравнява номера.
    и подобно на това е вариант - имайки впредвид, че флаша за ZHD-тата е на няколко части - поне 2, едната е с операционната система, която се монтира и изпълнява в рам-а, другата е с конфигурация, канали, фав. листи и т. н.

Member stefan.saraev's Avatar
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by mminkov View Post
    Според мен се използва този отговор на картата (от началото на инициализацията) и няма никакви ключове в процесори и флашове. Защо картата ще връща нещо щом може да се набие твърдо някъде и това някъде да е почти невидимо. Делта 202 е с по слаб процесор, а по-новия - в zhd-тата е защото върви линукс... но времето ще покаже
    .
    .
    .

и подобно на това е вариант - имайки впредвид, че флаша за ZHD-тата е на няколко части - поне 2, едната е с операционната система, която се монтира и изпълнява в рам-а, другата е с конфигурация, канали, фав. листи и т. н.
    може би ще мога да потвърдя, евентуално, ако някой свали дъмп. искам да го разцепя на парчета и да поразгледам, някой с неободимото оборудване / знания ?

Page 4 of 9 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Advertise Here