Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 8 of 9 FirstFirst ... 36789 LastLast
Results 71 to 80 of 82

Thread: Bulcrypt ver.2 обща тема

Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Re: Bulcrypt ver.2

Quote Originally Posted by tryksy View Post
    а колкото до хоби и филм+ hd-тата,вървят безпроблемно и на версия едно,така че,не е нужно да имаш в2,за да ги гледаш.
    Вървят, ама вече не вземат пари за тях ако си с в1, и ако вчера си ъп-нал (защото всички основни приемници (може би с премиум, защото аз имам 2 премиума - и на двата имаше) бяха с + за пакета - цяла (да не кажа две) седмица) - няма да имаш вече Филм и Хоби. Има цяла тема за плюсовете и блокирането...

2. Advertise Here
    Senior Member
    Uploads
    0

Re: Bulcrypt ver.2 тема за напреднали

здравейте не вички. имам следното запитване. Разрах, че все пак има няколко души който са си подкарали в2 на oscam. мога ли да разбера дали е възможно да си платя и някой да ми направи такава услуга. :? и към кого мога да се обърна
    благодаря предварително
    Интересно от къде го разбра това ? За сега се знае само за хардуерен вариант който обаче не е икономически изгоден . Ако изобщо може да стигнеш до него.

P.s. А дано да се окаже истина това дето си разбрал (и да е само софтуерно ).

Member
    Uploads
    2

Ще задам доста лаишки въпрос към по-напредналите, за което моля да ме извините ако няма логика :) Въпросът ми е - според вас вървят ли emm на 4AEE ? Не знам защо и от къде ми хрумна, но дали v2 не се ъпдейтва през 4AEE и 5581 или само по 4AEE ?
    Още веднъж се извинявам за неуместния въпрос ако е доста глупав :D

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Post Re: Bulcrypt ver.2 тема за напреднали

Quote Originally Posted by angel_temelkov View Post
    Интересно от къде го разбра това ? За сега се знае само за хардуерен вариант който обаче не е икономически изгоден . Ако изобщо може да стигнеш до него.

P.s. А дано да се окаже истина това дето си разбрал (и да е само софтуерно ).
    Ще се повторя отново защото това вече съм го писал, хардуера е контролер в които са вкарани индивидуалните ключове за картата. Само за информация има и версия без чип там ключовете са вградени в оскама директно. Не е ли все едно дали е в процесор или в оскама, важното е че е индивидуален, тоест прави се за всяка карта по отделно, така че при условие че метода не е публичен няма как да си го генерирате сами.

Относно обявата за покупка поста не е за тази секция имаме си раздел за това, копие от него всепак е в цитат.

Quote Originally Posted by bobione View Post
    Ще задам доста лаишки въпрос към по-напредналите, за което моля да ме извините ако няма логика :) Въпросът ми е - според вас вървят ли emm на 4AEE ? Не знам защо и от къде ми хрумна, но дали v2 не се ъпдейтва през 4AEE и 5581 или само по 4AEE ?
    Още веднъж се извинявам за неуместния въпрос ако е доста глупав :D
    Въпроса е добър, но е хубаво да пишете в правилната тема, понеже тази за напреднали се обсъждат конкретни софтуерни детайли относно алгоритъма на кодировката и идеята е да я запазим чиста от общите приказки. Напредналите също пишат и в тази тема, така че общите питания се отправят само тук.

Версия 2 се обновява през 5581 без проблем, по спомени имаше отделни инструкций за булсата и полариса, за вер 1 не помня но май се използваше една и съща и за двете. Разликата между вер 1 и 2 е pairing на картата към приемника.

Junior Member
    Uploads
    0

Потвърждавам, че е възможно да се извади ключ от булсатски приемник (не знам точния метод). Това което разбрах е, че става само от zhd100 за момента. След което ключа се интегрира в оскам, който работи единствено с конкретната карта от приемника. Потвърдена е информацията. За момента не знам за лесен начин за извличане на горепосочения ключ.

Uploads
    7

Re: Bulcrypt ver.2 обща тема

с разпояване на флаша и четене - сигурно..., или къстъм операционна система, която чете от партишъна за настройки... ама тази къстъм ОС сигурно пак с разпояване се слага, знам ли - предполагам...

Member
    Uploads
    0

Чете се с патчене на библиотеките на ST + още няколко в main-а (поне по описанието от стария файл за експлоита, така ги виждам нещата)

Junior Member
    Uploads
    0

Това което знам е, че се разпоява флаша, но само това. Как точно - малък брой хора знаят.

Member
    Uploads
    1

Да отупам темата от пепелта. Карта вер,2 използва ID-номера на процесора за да може да работи. Програмата във флаша е еднаква за всички модели приемници. При изпращане на заявка към картата тя чака ID-номера с който е привързана към приемника за да работи.Ето и малко инфо:
    Приемник dl-stb-200 с карта ягодка <-> сменена с карта вер.1 след време се привързва картата и тръгва.
    Приемник dl-stb-202 с карта ягодка <-> сменена с карта вер.1 след време се привързва картата и трагва.
    При записване (въстановяване на старият софтуер от картата с ягодките) и на двата приемника със старите процесори които нямат ID-номера поставяне на карта вер.2 след време се привързва картата и тръгва но няма картина.
    Сменяме процесора на приемника модел dl-stb-202 с друг който е с ID-номер (този с който картата си работи ) след време се привързва картата с приемника и всичко е на 6.
    Сменяме процесора с друг който пак има ID-номер но от друг приемник (работещ с друга карта вер.2) и пак след привързване на картата с приемника картина няма.
    Първият процесор е от приемника с който си е работила въпросната карта вер.2
    Дано съм бил полезен, направете си извода за начина на подкарване на вер.2 един път оженена за процесор си работи само с него.

Uploads
    7

Quote Originally Posted by thagang View Post
    При записване (въстановяване на старият софтуер от картата с ягодките) и на двата приемника със старите процесори които нямат ID-номера поставяне на карта вер.2 след време се привързва картата и тръгва но няма картина.
    Напълно нормално, все едно да сложиш карта в2 на оскам.
    Quote Originally Posted by thagang View Post
    Сменяме процесора на приемника модел dl-stb-202 с друг който е с ID-номер (този с който картата си работи ) след време се привързва картата с приемника и всичко е на 6.
    Или не си дал пълната информация, или нещо не се връзва:
    1. Старите приемници (които работят с ягодка, според мен са 200 и 203 и версия 1 на картата). Версията на софтуера е 3.хх
    2. Приемници 202 работят с карта в.2 и софтуера им е 4.хx. (и според мен си имат номера - все пак картата си е в2)
    ... отдавна хората са споменали за микрокод в процесора (дали е микрокод или си има флаш и е стандартен код - не знам, просто не съм се разровил (да проверя има ли флаш)) но е вероятно да е наистина към номера на процесора.

От какви порядъци са тези времена?

Page 8 of 9 FirstFirst ... 36789 LastLast
Advertise Here