След като премина тестовия период за фабрични дефекти, моя приемник проплака да му махна ламаринката над процесора за да ми покаже какво има отдолу
Ето и снимката:18032013505-.gif
Нищо по-различно от зхд200
След като премина тестовия период за фабрични дефекти, моя приемник проплака да му махна ламаринката над процесора за да ми покаже какво има отдолу
Ето и снимката:18032013505-.gif
Нищо по-различно от зхд200
Не съм програмист, но от разговор с човек който работи в Була, разбрах че се използва МАК адреса на устройството за заключването на картата. За съжаление не разбирам и не мога да извърша каквито и да било тестове, моля някои да изкаже мнение и дали има полза от тази информация.
Поздрави
По-интересно е според мен каква е връзката на този ключ/напр. както казваш МАК адреса/ с ключовата дума за отваряне на даден канал. Иначе какво като знаем какъв е МАК адреса или номера на процесора или каквото и да било друго....
Тази инструкция я промени, защото това е уникалния симетричен ключ на картата, с него и кл. от чипа получава декриптиращия кл. Вероятно го генерират на база сериен номер, защото е уникален и не се променя никога.
Съжалявам но идея си нямам, не разбирам. Той каза че се използва МАК адреса, може на база на него да се генерира "ключа от чипа".
Не вярвам тия от st да са такива ливади, че да слагат един и същи ключ в процесора и МАК адреса. По-скоро им дават някакъв списък с макове и ключовете, които са набити в процесора. На някой ако му се занимава, може да пробва 3des със сесийния ключ, отговора на картата и мак адреса в различни комбинации.
Може и да е подвеждаща информация, не мога да я потвъдя на 100%. Може да са ми го казали за да ми зацапат очите, просто споделям ако е от полза ! Бих пробвал това което предлагаш, но не разбирам :)
Възможо е да я вярно, но сигурно е по списък. Все пак не пречи да се провери хипотезата :)
Представи си следния варянт мак адреса +номера на картата в генератор = нещо си което при първото пускане набива някакъв номер и от там нататък само сравнява номера.По-интересно е според мен каква е връзката на този ключ/напр. както казваш МАК адреса/ с ключовата дума за отваряне на даден канал. Иначе какво като знаем какъв е МАК адреса или номера на процесора или каквото и да било друго....
Според мен се използва този отговор на картата (от началото на инициализацията) и няма никакви ключове в процесори и флашове. Защо картата ще връща нещо щом може да се набие твърдо някъде и това някъде да е почти невидимо. Делта 202 е с по слаб процесор, а по-новия - в zhd-тата е защото върви линукс... но времето ще покаже
.
.
.
и подобно на това е вариант - имайки впредвид, че флаша за ZHD-тата е на няколко части - поне 2, едната е с операционната система, която се монтира и изпълнява в рам-а, другата е с конфигурация, канали, фав. листи и т. н.