Има подобрение :)
Има подобрение :)
Премахнаха опцията max_cache_count в Revision 8907
Тая опция в предишните версий в някой случай имаше много голям ефект!
От снощи има нов параметър "max_hit_time", днес вече е в официалния билд. Има обаче една важна подробност: ако използвате официалното байнари, при активиране на cwcycle филтрите, обема на кеша рязко намалява, респективно и hits. Важно е cwcycle да бъде включен, защото иначе вероятността да попаднете на fake cw е огромна, всъщност, няма вероятност да не попаднете на такива, съответно, черен екран. Та за да не ви намаля кеша и хитовете, компилирайте си последната версия на оскам, като към него добавите е пича от прикачения файл по-долу.
Като си поиграете малко с настройките за изчакване и задържане на cw в кеша, ефекта е поразителен. Настройките при всеки са различни, според това за кои caids ползва кеш. Така, че е глупаво да се постват готови конфизи.
След тестове с различни настройки, докарах нещата до 99.3% hits.
Ако някой се чуди, как изглежда лог с подобни стойности, нещо такова е:
получават ли се грешки при пачването (при мен нещо не пасва пача на оскама). На смесен оскам ли се слага и също на сървър или на приемник (нали се коментираше, че циклите са само за приемник (dvbapi))?
Не знам какво се получи днеска, но изведнъж бях залят от някакъв фалшив кеш, до сега се "дърпах" и не използвах cwcycle филтрите и всичко си ми работеше горе-долу задоволително, но след днескашната "атака" от фалшивия кеш просто си го пуснах, всичко заработи нормално, само където количеството ми на кеша падна 10 пъти, хитовете падаха с около 50%, ще изчакам до утре да видя каква ще е накрая равносметката.
@adskiqt
След активация на cwcycle, кеша намалява, само ако се използва публичния оскам. Пачни си последния билд с прикачения файл по-горе (има и нов от днес, който също работи добре), активирай си cwcycle и ще получиш обем на кеша и hits, точно колкото си имал до сега, без cwcycle филтрите. Така няма fake cw, няма черен екран, без да правиш компромис с hits процента.
Сложих пача и сега ми показва, че има повече кеш от преди без cwcycle, свалих даже един хоп на юзърите от кеш размяните и пак същото, процесора скочи от обикновените 10-15% на 80%, явно няма да се спи тая нощ![]()
За да се избегне ситуацията с многото кеш и големите натоварвания при новите версии, може да се използва следния трик: отделен по-стар оскам, само за кеш (при мен е версия r8755). Слагате всички акаунти в една група, занулявате параметрите clienttimeout = 0 и max_time = 0 (натоварването, пряко зависи то тези два параметъра). По този начин обема на кеша рязко спада, но не защото е дропнат или филтриран, а защото просто не се задържа, а само преминава през този оскам (ще решервате пак същия обем кеш към вашите пиъри, нищо, че уеба ви показва малки стойности). После с една линийка давате кеш на другия оскам, където са нормалните размени. Тогава вече, размера ще е в нормални граници, тъй като получавате обработен кеш в който има, само по 1 уникален cw без да се дублира, защото първия оскам вече го е обработил. Така при мен системата работи перфектно, като натоварването на CPU-то (в моя случай е четериядрен интел Q9550) е 3-5%.
А cwcycle филтрите не е ли по-добре да се пуснат в отделния оскам за кеша, за да не се решерва кофти кеша по веригата? Със стария оскам няма да работят новите пачове.