За входящият - ясно. :)
За този, който реално се ползва в момента ? Примерно даваш максимално 150 мс. - кеш с по-големи стойности да не се ползва ?
За входящият - ясно. :)
За този, който реално се ползва в момента ? Примерно даваш максимално 150 мс. - кеш с по-големи стойности да не се ползва ?
По принцип в това което питаш няма особенна идея. Няма значение колко пише там, стига да получаваш исканите есм на време няма да ти насича. Как измерват тези времена нямам идея защото при cacheex-3 нямаш питане към карта най-вероятно се взимат от оскама които ти праща кеша. Настройката на кеша е да настроиш кама да го използва максимално, полученият и твоят кеш. Не разглеждай кеша като гледане от карта понеже няма карта която се пита директно, има еcm само, важното е да ги получваш на време.
Всичко зависи от пинга ти до сървъра които ти праща кеш и скороста на интернета ти ако имаш много размени. Качествено гледане на кеш зависи от броя на размените и дали към тези сървъри има линии от реални карти с много запитвания към тях. Аз затова минах на нает сървър и вече не разменям с колеги с домашен интернет. Пинга до сървъра с който разменяш макс 40 msec това съм забелязал аз.
Ето пример кое от двете времена ти се струва реално, спрямо времената която дава една карта nds3?
Общото между двата примера е че канала е декодиран и няма насичане
Code:
Decode success Channel Sky UK 28.2E - Alibi (28ms) OK Code:
Decode success Channel Sky UK 28.2E - The Pub Channel (1316ms) OK
Случват се някакви аномали с новата верися 9012
Clip.jpg
статистиките са ненормални
когато сложих на бокса си 9012 ми српя и картината но като включа Stealth mode:ENABLE на сервера потича(картината) и хит падат по default я държа Stealth mode:DISABLE
но ако съм с стара версия на бокса 9000 няма проблем картина има независимо от Stealth mode:ENABLE,Stealth mode:DISABLE (незнам за размените м/у сървъри какво се случва)
защото когато няма картина на бокса сервера показва че ми дава ецм(едни ненормални статистики) а бокса дава тимеаут и картина няма нещо се е намазалоо.
Как са при вас нещата.
върнах се към build r9000 там всичко е ОК поне за сега.
В момента съм със r9014 и работи прекрасно за сървар.
При Stealth mode:ENABLE и при мен работи чудесно тази опция при теб в какво положение е ENABLE или DISABLE
Cache3 for oscam work
oscamccace3.png
Така.. разцъках ме oscama с един колега става въпрос за следното когато има размяна м/у верси и от 9000 на горе трбва да се включи Stealth mode:ENABLE (така се решава проблема към момента) в противен случай ецм не идват cpu -то на 100% и изгълтва паметта за отрицателно време.М/у по долни версии от 9000 и по високи от 9000 проблем няма независимо дали Stealth mode:ENABLE или DISABLE.
При мен е
и показанията са:Code:Start: 05.11.13 - 13:06:35 | UpTime: 02d 19:33:06
така, че тези близо 5% да не те плашат. Със r8944 съм още... (2 отделни процеса - за размени и за кеш)Code:
Total push Total got Total hit Cache size
37811 2747644 59290 (2.16%) 103
Предполагам знаеш, че при включен stealth режим, пиърите използващи една единствена група за кеш (разбирай почти всички) ти връщат обратно и твоя кеш. Решението на подобни проблеми идва, след като се пусне ticket в стриймборда, иначе си остава още един бъг, докато някой не го докладва.
При мен е DISABLE и наистина няма никакъв проблем,но при мен кеш размените всяка си е в отделна група.Явно както казва galiano продължава проблема с кеш лупа защото за мен той изобщо не е преставал просто бяха понамалили(позакрепили)проблема.