Този build съвместим ли е с предишните?
Този build съвместим ли е с предишните?
Да. Стига, да не са по стари от r10000.
Има нова версия на tommyDS lib (hashtables) съответно oscam е обновен също.
http://www.streamboard.tv/oscam/changeset/11183/trunk
Може да се очаква някакво подобрение за cacheex ако обновите и двете.
Нищо не се е променило. Все още, брутално товари системите, както си беше и преди този ъпдейт.
Единствено минаването към mode 2 и използването на camd по udp мисля дава някакво разтоварване.
Защо хората разменят на cs378x вместо cs375x който е по UDP a първият е по tcp.
При cs378x не виждам разлика между него и cccam например.
UDP, само за локална мрежа. Авторите на кода, дори настояват UDP протокола да бъде, като цяло премахнат от оскам. Относно cs378x, не е като ццкам, по-бърз и по-лек е.
Хм аз пускам vpn през udp и няма проблеми още повече при съвременният Интернет. Multics cache и той е по udp Според мен си струва да се тества
galiano виж какво намерих, мисля че не трябва да им се доверяваме напълно на хората които пишат oscam Все пак са програмисти не са мрежови администратори
По принцип udp се води unreliable protocol но в случая за кеша няма значение, защото информацията само strings и проверката за checksums ще хване всяко несъответствие. За кеша най важното да е бързо и да консумира по малко трафик. Информацията е в raw вид а там трафика има значение.
You can share between two Oscam servers using camd35 protocol on UDP. This is my preferred protocol. Why? Its the fastest and most reliable. I only use it to transfer local cards from my OScam server to my receivers which are running OScam as client.
Activate camd35 protocol in oscam.conf on your server and use camd35 reader on your client.
On the server
oscam.conf
[cs357x]
port = 27550 #choose any number here
По принцип, аз не се доверявам на нищо написано в нета и винаги тествам каквото ме интересува. Пробвал съм и да менкам кеш под UDP. Правил съм го два пъти, като и двата пъти ме нафлуудиха, съответно ми мина мерака да ползвам този протокол във външни мрежи. Сега си го ползвам само локално, защото е малко по-бърза от TCP, но дори и в локална мрежа му намирам кусури. Първото което се сещам е, че много често при рестарт на оскам с UDP клиент, първия процес не се килва и се стартира нов, съответно при сървъра виждам double login. Та, сериозно се замислям, дали да не го разкарам и от локалната мрежа. Да, по-бърз е, но става въпрос за разлика от 5-10 мс., което на практика е без никакво значение. Така, че спокойно мога да мина без UDP, а и няма да ми липсва много.