Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 3 of 16 FirstFirst 12345813 ... LastLast
Results 21 to 30 of 156

Thread: Oscam cacheex=3

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

Re: Oscam cacheex=3

При мен без филтриран с r8701 за разлика от r8699 се вдигна близо 4 пъти.

2. Advertise Here
    VIP Member galiano's Avatar
    Uploads
    8

Понеже статистиката от total hit е много относителна и зависи от няколко фактора, не е съвсем обективен критерий. Най-точния показател за качеството на кеша е статистиката от секцията "USERS" графа "ОК" (най-долу на страницата). Графата "ОК" казва колко от заявките са изпълнени от раделите. Така, че колкото по-малък е %, толкова по-добре работи кеша. По този начин се игнорира останалите фактори, който могат да ни заблудят, игнор, обем и тн...
    Пуснах отново кеша без да филтрирам csp, за сега изглежда добре. Под 4% от заявките се изпълняват от нормалните райдери (графата "ОК"), всичко останало е кеш.

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

Смених от r8701 на r8705 и хитовете паднаха на половина!?
    Но ми харесва повече как работи.Почти всичко взима или от
    Cache-EX или от собствен кеш.

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

При мен като пусна csp процесора ми умира. При Вас как е? Има ли трик да се използва csp на по слаби сървъри?

VIP Member galiano's Avatar
    Uploads
    8

Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Dobre de pri men kato pusna csp procesora mi umira. Pri vas kak e? Ima li trik za tova da se uzpolzva I toi na ne mnogo moshten server?
    През деня вървеше с csp сеша, но сега пак се "задръсти" и го филтрирах.

Senior Member
    Uploads
    2

Quote Originally Posted by galiano View Post
    Най-точния показател за качеството на кеша е статистиката от секцията "USERS" графа "ОК" (най-долу на страницата).
    Точно така, това си е най-точният показател:

OK NOK IGN TOUT CACHE TUN Action
    343497 (15.49%) 210914 (9.51%) 254896 (11.50%) 148908 (6.72%) 1259098 (56.78%) 0 (0.00%)

Иначе това с хитовете показва само колко процента от наличният кеш сте използвали, няма как да използвате всичкият кеш :)
    Когато видите, че ви се покачват хитовете, това не винаги е в следствие на по-новата версия, просто ако рестартирате късният следобед или привечер, съвсем нормално да видите повече хитове, защото вечерно време повече хора гледат различни програми, реалната статистика може да се наблюдава поне след 24 часа работа.

Uploads
    129

Аз мисля че с по новата версия малко по слабо ми товари процесора. Относно csp активирах го само на няколко потребители, които знам че имат в добър обем така не сривам сървъра. Относно това за качеството на кеша бройте и полетата за таймаута и за nok относно hits показва колко ви е ефективен кеша. Аз имам хора които ми пращат голямо количество обаче с минимален hits и този показател зависи връзката и връзката на тези от които получават. Защото ако получават от хора вързани с adsl няма как да може да има много hits. По тази причина аз не разменям с хора с такъв нет или с някой който се намира много далеч.

При мен напоследък се по закрепи таймаутите са до около 2% Макар че преди 2 дена беше трагедия. Нещо много непостоянни са нещата на последък. Сървъра го рестартнах така че не са стойности от прекалено голям период. Така си е горе долу и през деня.

OK NOK IGN TOUT CACHE
    47 (0.96%) 9 (0.18%) 6 (0.12%) 122 (2.50%) 4688 (96.22%)

Member
    Uploads
    1

Някъде след 8699 има някакъв проблем, че ако цъкнете на канал който не се отваря и после се върнете на канал който се отваря или пък некодиран, в лога си остава един процес който се опитва да търси код за неотварящия се канал - докато не се рестартира оскама. Това може да товари доста ползващите csp. Това го забелязах след посещение на Тянков на 45е.

Uploads
    129

Quote Originally Posted by petar258 View Post
    Някъде след 8699 има някакъв проблем, че ако цъкнете на канал който не се отваря и после се върнете на канал който се отваря или пък некодиран, в лога си остава един процес който се опитва да търси код за неотварящия се канал - докато не се рестартира оскама. Това може да товари доста ползващите csp. Това го забелязах след посещение на Тянков на 45е.
    За cacheex ли имаш в предвид или по принцип?
    Натоварването от csp е че там няма филтриране по хоп и ти се натрупва голямо количество кеш което води до забив.

Senior Member
    Uploads
    2

Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Относно това за качеството на кеша бройте и полетата за таймаута и за nok относно hits показва колко ви е ефективен кеша. Аз имам хора които ми пращат голямо количество обаче с минимален hits и този показател зависи връзката и връзката на тези от които получават.
    Бъркаш, няма голяма зависимост, повече зависи от това какви карти имаш, какви размени си направил и какво се гледа, хората са ти дали кеш за програми които никой на сървъра ти не е гледал затова примерно хитовете са по-малко. За nok и таймаут по някой път е виновен някой идиот който е оставил приемника на някоя примафила която не се отвваря или се отваря ама с насечки. Не казвам, че не е по-хубаво интернета да е бърз, но с такива хора с адсл или разменяш на по-нисък хоп и/или орязваш провайдърите, защото нямат капацитета да ти пратят качествен кеш ако им теглиш всичко.

Page 3 of 16 FirstFirst 12345813 ... LastLast
Advertise Here