Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 5 of 16 FirstFirst ... 345671015 ... LastLast
Results 41 to 50 of 156

Thread: Oscam cacheex=3

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Re: Oscam cacheex=3

Ето и доказателство от мен.

Това е трафика на multics (дневен) с всичкият ми cacheex-3 от oscam + multics cache вече имам доста и от него :)

50.76 GiB

Това е трафика от оскама (дневен).

112.34 GiB
    Вече имам и нов персонален кам за гледане казва се wicard в комбинация с TVHeadend работи супер. Мога да пусна тема ако имате интерес. Просто по отношение трафик консумация на ресурси oscam не ми допада.

2. Advertise Here
    Senior Member
    Uploads
    0

Да доста хора перминаха към MC и са много доволни.Както е тръгнало ще останем малко войните с Oscam.Забелязвам, че всеки си харесва някаква версия на Oscam и си кара с нея докато несе наложи промяна.А в зависимост кой какво гледа и до кой хоп е позволил кеша е разликата в hit,обема на кеша и натварването.А и всеки човърка нещо по настройките като пипнат и от Stremboard.... С един колега сме уеднаквили настроиките както и на всeки 12h ъпдейтваме Oscama към нова версия ако има налична.Нямам опит MC но имали истиснки кеш и карти Oscama се спрявя чуесно.

Senior Member
    Uploads
    0

Хмм много голяма разликата нали реално през една фуния прекарваш едно и също нещо.

VIP Member galiano's Avatar
    Uploads
    8

Точно така. Кеша генериран и решернат от оскам, работи отлично. Проблема е, че пуснаха кеша от останалите подобни софтуери, за който имам сериозни подозрения, че въобще не се филтрира по хоп и се пръска кеш в мрежата на хоп 8753... който на практика е неизползваем.

Uploads
    129

Изхода уж се филртира, но входа не. Забелязвам че другият кеш техният си вариант е по бърз и не товари много.

ch Sky Italia 13.0E - History HD Italia (41ms)

Това е от кешекс 3

ch Sky Italia 13.0E - Fox Life HD Italia (155ms)

Хмм много голяма разликата нали реално през една фуния прекарваш едно и също нещо.

Незнам и аз Sky UK което гледам единствено ми работи еднакво и с двете щом не ми товари процесора и тафика е по малък мен ме устройва този вариант. Според мен в оскам се прецакаха нещата когато убединиха кеша с другите сървъри, отвреме на време при филтриран csp и без макс хоп входен cache size ми скачаше на 10000 и процесора умираше, след това си намаляваше от самосебе си. Умръзна ми да гледам по цял дет изхода от top

Uploads
    129

Няколко поста са изтрити, защото се обсъждаше линията която давам на колега и не смятам че това засяга някои друг освен двама ни. Появи се и колега с които нещо не е от почитателите на форума тук, неговите постове също са изтрити, защото критиките са му персонални основно и нямат място в темата за кеш екс 3. Има тема за предложения които иска и може да формулира нещо смислено непротиворечащо на првилата нека пише там.

По темата за кеша:
    За момента единственият софт които може да разменя и е съвместим с oscam cacheex-3 е multics. Има публикуван source но не е за последната версия.

Относно диспута ми с колегата относно кеша и линиите полезната информация е следната:

Според него кеша е намалял много след като съм заменил оскама с мултицс.
    Това мога да го потвърдя горе съм писал колко ми е намялял дневният трафик, така че това е вярно най-вероятно.

Аз забелязвам че хитовете които получавам от някои потребители нямат нищо общо с тези които бяха преди да сменя кама.
    От друга страна пък от други са се увеличили така че от моя гледна точка нещата са по зле но не с много.

Например колега които получава от мен ми писа, защото твърденията на колегата beleata ме притесниха и попитах трето лице с оскам как е при него.

Бояне, само да ти репортна, че последните два дни нещата са добре. Имам отново кеш от теб и всичко се държи прекрасно.
    Кажи какво е положението с кеша от мен? Имаш ли някакви ядове с хитовете?
    Аз забелязах че от него не получавам почти нищо в сравнение с преди

Code:
    3050527 15
    От ляво е got в дясно е hits за 14 часа това означава че връзката в посока oscam to multics не е много добра, докато обратна е добре.

Колегата beleata сподели че на него му прекъсва multics. При мен не забелязвам такава работа питах и колеги с които разменям норм линии казаха булсата и скай ук и германия са си ок.

Според мен multics с по сложен за правилно конфигуриране от oscam има по малко документация, web interface няма нищо общо в по-голямата си част е информативен и конфигурацията става само през конф файл. Source не е публик на последните версии така, че не се знае какво ти сервират от вътре.

Нека всеки реши сам кое как го устройва и да помисли че ако хората с които разменя с оскам ако не са доволни може да игуби размени.

Аз сично мисля че си настроих добре нещата и съм доволен за сега защото съм на сървър с трафик и вече е по-малко и натоварването на процесора ми намаля. С оскам стигаше пиково до load 12.0 и след това мистириозно намяляше до под 1, това стана след като обединиха кеша на оскам с другите камове в това число и multics.

Аз смятам че съм обективен на 100% и Ви предадох цялата информация която забелязах при теста. Идеята е не да Ви подканям да мигрирарате към друго, а да се обсъдят алтернативите за cacheex-3 защото разработката на оскама се движи на приливи и отливи от край време. Тъкмо закрепят нещата и след това ги развалят.

Според мен Българското присъствие в проекта на многоуважаваният от мен gfto промени нещата много в положителна посока, но за жалост той не се занимава с функционалноста cachex-3 в момента.

VIP Member galiano's Avatar
    Uploads
    8

Тази вечер в стриймборда пуснаха нов фикс (ecm_handler_10-1.patch). Все още пача не добавен в официалните билдове, но можете да си го свалите от ТУК и да си го компилирате. От няколко часа тествам, има сериозен напредък. Работено е по няколко модула, най-вече LB като очевидно, това е имало пряко отношение към cacheex.
    Attached Files Attached Files

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

Аз преминавам към размяна на кеш само до хоп 2 а ще използвам кеш от хоп 1.
    С тези настройки и общия кеш и хитовете паднаха драстично,но сървара работи прекрасно.
    Поне засега,ще тествам и ще видим?

Uploads
    129

Ники при теб проблемите какви са? Процесора ли се товари при по-висок хоп?

От хоп1 губиш целият кеш от сървъри които само разменят кеш без локални размени на тях.

Senior Member njor's Avatar
    Uploads
    0

Имам чувството че ми влиза кеш с изтекъл срок на валидност.А и ми влиза един и същи кеш през различни размени като част от него е стар.Получава се един вид лооп?

Page 5 of 16 FirstFirst ... 345671015 ... LastLast
Advertise Here