Точно това имах в предвид преди време имах такъв проблем. За да разбереш дали е това редактирай един канал и му добави кодировката ръчно след това рестарт и пробвай.
Точно това имах в предвид преди време имах такъв проблем. За да разбереш дали е това редактирай един канал и му добави кодировката ръчно след това рестарт и пробвай.
Оправих го на scan-s2 добавих един параметър -r -2 мисля че беше , и започна да сканира както трябва. а да те питам ти имаш ли Мотор на чинията? иска ми се да сканирам няколко други честоти но незнам как да и какво да ползвам за да въртя мотора. аз преди време имах дриймбокс 500 и с него сканирах и имам 2-3 запомнени позиции но сега като съм на PC и нямам софтуер за мотор-а единствено с scan-s2 но то може само да върти на вече запомнени позиции само. та ми е интересно как може да стане?
Аз нямам вече антена, но когато имах използвах diseq препоръчвам ти такава конфигурация. Четох че tvheadend поддържа мотор но не съм го пробвал.
Аз наскоро се сдобих с Wetek Play, който към момента се използва с единствената цел да бъде tvheadend сървър - за моя изненада с OpenELEC 5.0.5 работи без проблеми с USALS мотор и monoblock (diseqc/simple) след него. Конфигурацията беше малко особена, ако е необходима помощ мога да публикувам текущите ми настройки.
Иначе мисля, че и VDR поддържа DiSEqC 1.2 и USALS, но не съм го ползвал досега.
да vdr подържа мотор даже съм я нагласил да се върти но само на 3те позиции които имах записани , но проблема е че незнам как да я въртя с 1 позиция или с 5 и да наблюдавам сигнала на някои транспондер през това време.
Kолеги, аз да питам, от кога повечето канали на Поларис са с caid 1010 (арените, без арена bih и др.). Да не би от както махнаха при нас 5581 да са пуснали при тях 1010. Аз не гледам спорт и за това не съм обърнал внимание, но онзи ден се загледах и сега реших да питам...
При мен всички излизат на 4аее .
поправям се Арена Спорт 5 ми излиза на 4аее (не е BIH-a), ама сега се усещам, че каналите които останаха на Ирдето, излизат 0x604 и си пише че са ирдето, въпреки че ключовете идват по за 4аее от картата на сървъра. Аз гледам с НЕКСТ и за това може да излиза така, а още повече като се замисля, може да са с дублирана кодировка както за гореспоменатите канали, ама знам ли що така излизат![]()
Може да вижда кайда на кодировката "директор" ,има я на някои от сръбските канали.
'
аз тия с "директор" ги виджам free to air и не тръгват :) но нова ТВ си я виждам с 604 също