Най вероятно имаш някоя настройка, която не се разбира с новите версии.
Най вероятно имаш някоя настройка, която не се разбира с новите версии.
В случай, че някой е попаднал на моя проблем, всичко е ОК вече почти 24 часа с версия 9449 :) Без да променям нищо в config-а, така и не разбрах къде беше проблемът, но важното за мен е, че сега е наред. Благодаря ви все пак за съветите!
Нещо става с тези последни осками.
След премахването на 5581, ъповете на картите нещо секнаха.
Става дума за приемник Edison OS1+. Нито през вътрешния риидър, нито през феникс.
На платена карта не минава ни юник, ни никакъв дявол.
А в приемник ЕТ4000 със стари осками си бяга всичко, но до последните 99хх. Следващите дявол ги знае дали ще захапят.
Настройки хиляди са пробвани, но уви резултата е никакъв.
С един пачнат оскам (благодарение на един колега) минават юник, но само на един от рийдърите, през другите (със същия вид карти) нищо.
Дали някой има този проблем и дали можем да го решим заедно?
Май става дума само за този вид приемник![]()
Не няма, мисля че си от малцината.
Ако ти е възможно да приложиш лог от кама, ще е най-добре.
От малцината с този приемник
Кажи лог с кой level да пусна 1,2........,4096
Пълен 65535
@Mironski, дай малко повече инфо, че ми стана интересно. Доколкото разбирам, картата е платена, слагаш я във вътрешния/външния четец, имаш ецм но нямаш емм. Искаш да я ъпнеш локално или с друг четец (по какъв протокол?), но не става. Преди, със старите версии на оскам и на 2-та приемника всичко е било ОК. Принципно едишъна е като ву приемниците и трябва да я мъчиш на усб. Може да ти е от настройките. Може и да греша за всичко предходно написано.
Осата я имам отскоро.
Има ецм, но няма емм.
Слагам я и във феникс и във вътрешния, ама няма емм.
Във ЕТ4000 дори и без други линий си минаваше всичко.
Сега има линий сскам, нюкамд и сам35.
Интерестното е, че имам и неплатена, която през ЕТ4000 се ъпваше, а тук като не минават емм нищо не става.
Лог ще дам довечера.
Не вярвам да е от настройки, щото съм мъчил всякакви, а пачнатия оскам пуска само на един рийдър юник емм (като разпознае платената). На другите неще.
Пробвал съм с версий от 7000 до последните и резултата е един и същ на този приемник.
ЕТ4000 не съм включвал скоро, докато този не ме ядоса и да го запокитя в мазата.
Доскам v0.25 пуска шаред емм на юсб-тата (без вътрешния), но не пуска UQ, UK и G.
Пробвал съм и на различни имиджи. Все тая е.
Довечера продължавам.
Все пак, ако не ти е проблем, дай да видим настройките на локален юзър и външен (усб) четец. Иначе, картата на външния я вижда и й се виждат абонаментите?
@Mironski
Не се мъчи с OS1+, с него не можеш да обновиш каквато и да е карта.
Проблема е в драйверите на тунера за OS1+, OS2+ и OS3+.
С колега писахме на немците още преди 4-5 месеца но уви досега ефект няма.
Поздрави.
ПП: Кореспонденцията с немците:
Driver issue on OS2+
Post#1 » by oldgraf » Tuesday 17. February 2015, 10:40
Hello,
I test this with programm dvbsnoop. In telnet session run first instance of dvbsnoop with filter on some pid like this -f 0xXX -m 0xff. On second session run same command on same tuner and pid but with another filter -f 0xYY -m 0xff. The first instance stop working. Now the tuner work only on second(last) filter ?! If I stop second dvbsnoop the first one begin work again. I tested this on OS2+, OS3+ and all the same - only last filter is active. On Vu+ Solo2 with same 7356 tuner all two filters work together. On Linux pc with dvb card all two working fine. On OS2+ tested with differend version of drivers and no luck. Any idea what is the problem ? I'm sure that my old dm500 will work fine with this situаtion
Thanks
oldgraf Anfänger
Anfänger Posts: 13Joined: Sunday 7. September 2014, 16:40Has thanked: 1 timeBeen thanked: 0 time
Post#2 » by .:TBX:. » Tuesday 17. February 2015, 10:46
When it works on other Boxes without any Problem, i´m sure that issue is on our Driver.
Thx for testing and report this issue.