Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 37 of 37

Thread: Помощ за избор на карта и софтуер за HTPC

Senior Member joropet's Avatar
    Uploads
    2

Re: Помощ за избор на карта и софтуер за HTPC

Вчера нямах много време да пиша и ето сега и моите отговори:

Quote Originally Posted by Alexandro77 View Post
    Само плексиглас ли? И защо с плексиглас? Ако искаш да имаш все пак някакво дъно, по-добре го направи от текстолит. Много по як е от плексигласа и много по-лесно дори ще го дупчиш- плексигласа трябва да го разпробиваш на много бавни обороти, за да не ти пусне конец от температурата. Като цяло мисля, че има и по-добри материали. Дори тънък 4мм МДФ е по-добра идея.
    Идеята с плексигласа дойде от распбери кутиите, но доводите ти са убедителни и ще се съобразя с тях.

Байцове има бол. Ако искаш можеш да си направиш фурнира и син. Ако не си работил с байц обаче е доста рисковано, защото има опасност да разлепиш фурнира, който първоначално си лепил и понеже операциите стават повече (мдф+фурнир+байц+лак) ти предложих да използваш масив, който само лакираш (ако искаш). Аз не лакирам, защото предпочитам естествения цвят на дървото.
    И тук ме убеди, ще ползвам дърво. Принципно бях решил, да дам на приятел автобояджия да ги направи, но ако взема да дам на някой да свърши едно, на друг второ ще стана проджект мениджър, а не изпълнител.

Ти от къде взе текстолита и дървото? На всякъде са едни големи плочи и ако трябва да си купя, ще имаме за цял живот дървени кутии за HTPC-та.

Не е добра идея. Ще буутва много бавно и ХВМС ще зарежда тъмбнейлите и артуърка мъртвешки бавно. Сложи някакъв диск. Като цяло също така смятам, че там където ти е плейъра не трябва да има сторидж, по много причини, но за това отделно ще го мислиш като сглобиш системата. Какъв е смисъла да местиш харда? Какво пречи да е там където е?
    И тук ОК, зачетох се и видях, че практически дори и 10 клас сд карта е по-бавна от 5400 rpm хард диск. Относно преместването - така както бе в кутията, харда стоеше в/у дъното и 100% затопляше дъното. Може би е по-добре да го сложа в страни - сега място бол.

Не виждам и допълнителни САТА портове. Сигурен ли си, че искаш да се заиграваш точно с това дъно? Ако бях на твое място бих продал целия компютър, както е и да си купя една mini itx платка с вграден процесор за 100-на лева и да знам, че съм мааалко по-сигурен в бъдещето....защото апетита идва с яденето.
    Както писах вчера, има сата порт, който е горе в дясно (от ляво на изходите за микрофон и слушалки). Иначе ние с теб сме се виждали по повод едни дбоксове, които ми префлашна преди 2-3 години.

Quote Originally Posted by Geryl View Post
    Ще помага ме даже ти бях измислил кутия (от стара уредба sony сидито)Attachment 255131Attachment 255132Attachment 255133. Следя нещата и внимавам да не изпусна нещо.
    Геро, пази я за следващия проект.

Поздрави!

2. Advertise Here
    Junior Member Alexandro77's Avatar
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by joropet View Post
    Ти от къде взе текстолита и дървото? На всякъде са едни големи плочи и ако трябва да си купя, ще имаме за цял живот дървени кутии за HTPC-та.
    Взех две дъски с широчина 22 см и дължина 3 метра- трябваха ми за аудио проектите ми. Пазарувах от http://www.jaf-bulgaria.com/
    Цените им не са ниски но все пак става въпрос за екзотични дървета. Ценообразуването е на кубик, но една дъска излизаше около 150 лева. Купувах ги преди 6-7 години. Но цените май не са се променили много.
    За да не се набуташ с толкова пари за нещо, което няма да ти трябва в бъдеще бих те посъветвал да се разходиш из магазините за паркети. Имат залежали екзотични паркети, които държат като мостри и биха ти продали няколко паркетини. Говоря за масиви, дебели по 2 см, а не за 12 милиметровите дъски с попкритие от масив. След като го пуснеш на абрихт, за да отреже перата от двете страни се слепват една до друга, за да получиш широчината която искаш, защото паркетините по принцип са до 6-7-8 см....можеби ще ти е малко.

Относно текстолита- фирмата е в Русе ( http://www.izomabg.com/manufacturing.htm ), но са много отзивчиви и продават дребни парчета и изпращат с куриер- цената е на килограм, но и той не е евтин.

Затова ти предложих да ползваш за дъно тънък МДФ, който можеш да си вземеш от бриколаж за два лева. Друг е въпросът как по-точно ще го захванеш за страниците, така, че МДФ-а да бъде в средата между масивните страници и да не се вижда отстрани- всъщност можеш да си направиш жлеб с фреза и мдф-а просто да влезе в жлебовете- но пак е по трудния вариант- затова ти предложих и летви (3 броя) така, както аз направих- стори ми се най-лесно и най-здраво.

Ако държиш пък да запазиш а/в визията на устройството- бих ти предложил както Geryl ти е подсказъл по-горе да намериш една кутия от хубаво, масивно и по възможност скъпо старо СД- неработещо и да го изкормиш. Казвам скъпо, защото обикновено по-скъпите модели са с по-сериозни шасита. Имаш да режеш един гръб само, за да напраскаш планка на дъното, кръгъл отвор в капака (за тих вентилатор) и евентуално да се заиграеш с дисплей (на мястото на оригиналния). Това е и следващия ми проект.

А за да не се занимаваш с глупости изобщо, най-добре да смениш вентилатора на твоята кутийка и да сложиш всичко обратно в нея. :)

Uploads
    2

Компа от началато на темата се прецака! Тамън започнах да сглобявам и си е*ба мамата с извинение. Взе да ми писва от тези магарии - то си е казано без пари кефа е краткотраен. Май ще купувам пак приемник.

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

От години карам с моят и си работи толкова стабилно както от първият ден. Гледам всичко, стриймвам всичко, използвам го за файл и медия сървър, и хардуера няма да му умалее докато не излязат 4k - 8k видеата масово, защото видеокартата няма хардуерно декодиране за тях. Картината бие който и да е приемник, причината е истинската видеокарта и драйверите на Nvidia който като размер колкото имиджа на повечето приемници и са направени да работят с истинска видеокарта, не с broadcom измислици.

Подбрал съм му хардуера. но това е като при приемниците, няма да вземеш какъвто ти попадне, а ще търсиш този които върши работа. Тунера ти е добър, но го купи, защото е евтин, а според мен не е най-подходящият, компютъра ти е нещо останало от някога, също така не е добър избор. Какво очакваш да стане като цялата комбинация е компромисна. Все едно да си купиш sh4 приемник да го подкараш с енигма и да се чудиш защо прави магарии. Проблема не е в софтуера. Относно приемниците, покупка за ламери, все пак които разбира за какво му е приемник, за да го сменя всяка година, понеже производителите трябва да продават.
    Аз лично не искам да съм зависим от хардуер и да имам нещо с процесор като на рутер, в лъскава кутиика.
    От един боклук на друг боклук които се продава на половин цена след това, реално това е играта с приемниците. Минеш ли на компютър забравяш за този омагьосан кръг. Само за протокола последната enigma 2 работи вече без проблеми при мен, макар че не бих я използвал, докато има XBMC.

Uploads
    129

Жоро сетих нещо, аз имам 2 отдалечени сървъра от които гледам от БГ. Първият е с tvheadend вторият е dm800. С VU клиента работи доста по мъчно, макр че там хдтата са от булсата и интернета е много добър. Гледат се но понякога прекъсват относно другият там ситуацията е по стабилна.

Uploads
    2

Ситуацията се комплицира до не май къде. Имам налични usb тунер, MCE дистанционно, 2 неподходящи машинки за HTPC и не мога да гледам ТВ. Избора ми се свежда до:

- Вар.1 - закупуване на приемник и продажба на закупеното до сега;
    - Вар.2 - купуване на дъно, рам и кутия за HTPC.

Бюджета: 250 лв.

Вар.1 няма да го обсъждам по отношение на избор на конкретен приемник - спрял съм се на 2 и ако стигна до там ще си подменя подписа.

Вар.2 ми е мъглив. До тук съм се ориентирал към дъно с вграден процесор и видео, както и към кутия. Цените им са 115 за дъно и 69 лв за кутия със захранването.

Не знам избраните по-горе дали са подходящи за целта и ще се радвам да чуя мненията ви. На прима виста притесненията/въпросите ми са:

- Удачно ли ще е да вкарам вътре усб карта?
    - Ако това бъде направено ще има ли проблем с охлаждането?
    - Как да реша въпроса с кабелите за тунера?
    - Достатъчно ли е това захранване?

Поздрави,
    Жоро

Uploads
    129

Вариант 3: Продаваш ги и си правиш нещо свясно. Ще ти излезе около 500 лв с 2 тунера за сателит и вьзможност да си добавиш ефирен. Може да си го използваш с енигма вдр или хбмц. Записи таймшифт и др. Дори тийм вувер та и стрийма става хитър непомня вувера дали поддържаше звук обаче има и скайп и браузер и много други.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Advertise Here