Здравейте
Отдавна не съм писал във форума. Сега ми се налага да потърся мнението на хора които са по в час с Дриймбокс, донгъли и т.н.
Нека да обясня
Имам db800se и чиния с мотор. В момента всичко е просто - бокса е вързан за ТВ-то и толкоз. Ако искам да гледам нещо в другата стая го правя чрез браузър интерфейса на компютър който е вързан за локалната мрежа.
Скоро ще се местя в по-голяма къща и искам да планирам добре.
На първия етаж ще идва интернет и ще е вързан бокса. Това което искам е да мога да гледам също и на третия етаж.
С познанията които имам, знам че мога да си джиткам през браузъра. На третия етаж отварям браузър и пускам канала или записания филм. Евентулно ще взема прожектор, но това не променя логиката. От компютър мога да пусна ХДМИ кабел към прожектора.
Въпросът ми е - има ли по-добър вариант (разбира се без да се налага да обирам някоя банка за решението).
По-добър в смисъл на по-удобен: да не се налага да сменям канала чрез компютъра на третия етаж например а чрез дистанционно. Нека да кажа, че не ми се купува втори бокс.
Не съм много наясно как мога да ползвам донгъл например. Ще съм благодарен за всякакви идеи. За по нагледно прикачвам проста схема на къщата и това къде има кабели и източници на сигнал, интернет и тн. Доста е смешна но дава идея.
Благодаря предварително
Боби
plan house.png

Reply With Quote