здравейте колеги можели някой да ми обясни горе долу на оскама какви стойности се задават тук на ридарите,сървара се ползва и за решер
здравейте колеги можели някой да ми обясни горе долу на оскама какви стойности се задават тук на ридарите,сървара се ползва и за решер
С каква скорост да теглиш.По принцип е 0 ,без лимит.Можеш да му зададеш през какво време да искаш за да не те баннат.
когато ми е изклучен стелта на ццкама ми се появява яко грешката в лога WARNING: reader ecm pending table overflow !! на повечето ридари след като премена стойноста на Ratelimit ECM например 100 грешките изчезват
Ако става въпрос за булсатком прегледай тази тема http://www.satsupreme.com/showthread...-oscam-timeout
Иначе с това горното си отрязваш рийдъра без причина, прегледай хората с които разменяш и се насочи към anticascading.
Другият вариант е погрешни настройки.
Не си описал каква ти е системата имаш ли нямаш карти, отностно информационната част на темата отговора е това което написахме: Тази фунция е за специфични карти и идеята е да имаш наколко карти и да спираш картите преди да им се достигне лимита за блокаж, след това следва изчакване, за да се нулира вътрешният брояч на картата. Може и да ти свърши работа за други цели, но не това е замисъла на функционалноста.
така станами ясно че отрязвам ридара вапроса е с каква стойност да го одрежа 10-100-1000 или 200 пеимерно ако може да ми обесниш стойностите как са :) благодаря предварително след като одрежа ридара в лога ми изписва това rejected group (2 ms) (no matching reader) но не винаги стойоста е 100 и тази грешка не е изписва cccam] WARNING: reader ecm pending table overflow !!
това което искаш няма нищо общо с твоя проблем (rdr ecm pending table overflow).
ориентирай се към антикаскадинг. или най-добре си прегледай пиърите.Code:root@cam:~/oscam# /opt/oscam/oscam -h .... Settings: -p, --pending-ecm <num> | Set the maximum number of pending ECM packets. . Default: 32 Max: 255 ....
Виж те не ме разбра, ще го го напиша, но в добрият смисъл на думата, ако картата не е от този тип която описах, означава че правиш абсололютна "глупост". Тоест прецакваш си картата тоест режеш картата на сила - караш я да не работи.
Ако искаш да ограничиш заявки направи антикаскадинг - това означава че можеш да зададеш на всеки които искаш лимит от ecm и когато превиши лимита времената му на отговор от картата изкуствено ще се увеличават, за да не запитва твоята карта.
Все пак пак искам да повторя, ти не даваш информация относно системата си и картата, така че за мен въпроса е приключен.
да обесня по точно за сървара имам 10 ридара 2 кеш лини и 12 клиетна с които си споделяме карта на оператор НЯМА.Когато е вклучен стелт мода на ццкам няма проблеми неизписва грешки но забелязах и тествах на 13 и 19 градуса каналите не всички отговарят а ги има на ридарите след като изклуча стелта каналите ги решервам тръгват си без проблем но се появява 2013/11/28 17:49:42 616CB0 p име на ридара [cccam] WARNING: reader ecm pending table overflow !! единствено лоадбаланса помогна но цпу то отде 100 процена ако може да ми обясните настройките на антикаскадинга да пробва там
Ти разгледай кой от свързаните към сървъра колко ецм дърпя спрямо другите. Ако има някой с особенно много го режи, ако още се мъчиш с онзи рутер, ще ти споделя само едно. 10 клиента му е максимума не може повече колкото и мерак да имаш, по-добре го замени с компютър или RPi.
Ако един или двама ти правят трАфика отрежи ги ще намериш други това ми е съвета. Според мен просто предполагам понеже, нищо не си пояснил първият проблем ти е слаб хардуер.