Няма смисъл, компорта на дм600 е орязан, няма как да ти чете феникса.
"Адски".., сигурно си прав, както обикновенно.., а и по-принцип, но.. След като написах правилно четеца(/dev/tts/0) оскам опознава феникса иии.., следва обаче друго но.. Без да е поставена карта "казва" "card detected" и след това дава грешка при инициализация..
Как ли не пробвах.. С поставена карта и рестарт на оскама.., не ще.. След тръгване на оскам да поставя картата.., пак не ще..
И със 3,7 волта(така го вземах от колега..?), и със 10,5 волта(както ми каза@muggs).. Не ще и не ще..
Иначе както казват @joropet и @muggs.., с влючен феникс и рестарт, бокса чака флашване на СОМ порта и не зарежда Енигмата!
Така и не го отворих, но доколкото успях да видя през решетката, към СОМ-а отива цял лентов кабел.. Ясно е, че докато не го отворя няма да разбера..
И сега най-интересното.. Един единствен път се излъга и инициализира картата..!?? Рестартирах приемника и гледайки екрана на телевизора, включих феникса(беше с 3,7 волтовото захранване) в момента който тръгваше дадения канал.. След това нито веднъж повече не се получиха нещата..
Човека от когото купих феникса казва, че е чел на комп крипто на ИТВ със него, но се чудя дали няма нещо повредено по него..
Ако някой от вас ми каже коя е най-вероятната причина феникса да се държи така.. В него ли е проблема.., в СОМ-а на ДМ600 ли е.., някоя друга настройка в оскам ли е..?? Примерно в oscam.config има [serial].. Това трябва ли да се активира и ако да, какво се пише в "device =" Или "serialreadertimeout = 1500" трябва да се промени..?
Сега ме е яд, че се закучи защото поне веднъж успя да прочете картата, но понеже съм невежа в електротехниката и пробвам такъв четец на СОМ за пръв път, не знам "къде е заровено кучето"..??
Оскам се е ошашкал нещо и за това ти е написал за картата. Гарантирам ти че програматора няма да работи на DM600 каквото и да направиш, портa на приемника e конфигуриран само за препрограмирането му.
Ако искаш да си тестваш програматора най-добре го изпробвай на компютър или на DM500.
Не ти познава феникса, откачи го от дрийма и пак ще ти показва същото, пак ще виждаш, че уж детектва карта, това вече е бъг на самата версия на оскам която ползваш.
За да ти познае картата трябва да ти изпише atr, а до тук няма как да си стигнал.
Боби.., имам свободен ДМ500 и ще го пробвам задължително.. "Адски".., освен ATR-a, извади и entitlements.., за жалост еднократно..!? Точно за това не ми дава мира и душа да се откажа(за сега..)..
Мои изводи:
1.Най-вероятно дефектирал феникс.
2.По-малко вероятно.., настройки на оскам(бина е добър.., почти съм сигурен..)..
3.Не е изключено, проблемен СОМ на ДМ600(не го отворих.., може би ще трябва..)!
Ако някой има други идеи.., благодаря да сподели..
Бях разкачил всичко, но със постовете си ми дадохте някои насоки за размисъл..
Пробва ли като откачиш феникса какво ще ти даде оскама?
Щом имаш дм500 веднага закачай на него при спрян приемник, захранване от 9 волта, феникса на 3.57Mhz, в оскам.сервер mhz и cardmhz=357, ако е читав феникаса ще запали.