Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 36 of 36

Thread: RS-232 Smartmouse/Phoenix като втори карточетец на ДМ600 - как?

Senior Member good_wolfi's Avatar
    Uploads
    0

Re: RS-232 Smartmouse/Phoenix като втори карточетец на ДМ600 - как?

Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Уф само не Win там ме изгуби. Сложи му на една виртуалка Linux и пренасочи com port към виртуалната машина, след това слагаш му oscam и през web interface го оправляваш. Ако имаш от старите карти на ITV cryptoworks мога да ти кажа как да я прочетеш под win и така да си изпроваш програматора, за viaccess незнам как. Преди каквито и да е опити измери напреженията на програматора, защото може да се окаже хардуерен проблем и съм сигурен на 90% че е такъв.
    Еее.., човече.. Да си преинстална прозорчето.., да се оправям с приемник с Енигма прилично.., да.. Но да сложа виртуален Линукс..? Чак толкова напред с "матряла" не съм..!

Но както казваш(и аз мисля така), 90% е проблемен феникс.. Затова първо ще го проверяваме мерейки напрежения..!

Утре, или в другиден(че малко все няма време) ще пиша какво е станало.

2. Advertise Here
    Member
    Uploads
    2

@good_wolfi няма нужда да инсталираш виртуална машина. Вземи някое Ubuntu desktop и го инсталирай вътре в Windows. Има си много лесна опция за инсталиране. А когато вече не ти е нужен просто му правиш Uninstall.

Uploads
    0

Благодаря.., ще пробвам със сигурност..!

Senior Member
    Uploads
    2

Пробвай задължително, аз преди няколко години така пробвах и накрая дадох един голям ънинсталл на виндолса :d

Uploads
    0

Колеги,

Не писах толкова време за резултат понеже се оказа, че програматора е повреден.. Занесох го на човек, който поправя всякаква електроника. Само като го погледна каза, че големия кондензатор(до захранващата букса) е надут..! Аз понеже нямам понятие от полупроводникови елементи, не знаех кое е кондензатор и как изглежда надут такъв(вече знам..). Писах лично съобщение на продавача(със ник @Aries от БЪЛГАРСКИЯ ФОРУМ..), но отговора беше, че са минали 10 дена(бяха 8 или 9..) и понеже не мога да го подкарам(бях му казал предварително че ще го пробвам на ДМ), искам да му го върна.. Възразявайки му, че няма как да работи повреден феникс и то със 3,7 волтово захранване, ми отговори че ако не се съмнявал в компетентността ми можело да ми върне въшливите(той така се изрази..) 30 лева..

Пуснах тема(мисля в "Дъра-Бъра"), за да не пострада друг от този некоректен(не е точната дума..) колега.. Човека(@Aries) включвайки се(да се защитял..?), изплю ново 20-се.. Захранването на феникса било преправяно..?! Понечвайки да го снимам и да го пусна в темата, със голяма изненада установих, че наистина едното болтче го няма и през отворчето му се вижда някакво кабелче.. Тогава видях и други следи от отваряне на иначе стандартното на външен вид захранване от стара Нокиа.. Продавайки ми феникса, @Aries не ми беше казал, че захранването му е преправяно(а иначе на него пише изход 3,7 волта!) и реших да отида отново при човека в сервиза за да разбера каква всъщност е истината..?

Оказа се, че захранването наистина е преправяно и пуска на изхода.., 18 волта..?!!

След смяната на надутия кондензатор и със подходящо DC 9V захранване, пробвах отново на ДМ500 но резултата беше, че изобщо не вижда картата.. Това ме навежда на мисълта за изгорял интеграл, както каза Боби..

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Както казват старите хора "втора ръка се купува само ракия".

Повреден е само интегралният стабилизатор на входа 78L05 и вероятно диода във входната му верига. Няма гаранция, че интегралните схеми са здрави може да са подменени с изгорели (теоритично). Всичките компоненти ще ти излязат до 5 лв според мен за това ги сменяй наред, захранването задължително трябва да го смениш с 9V DC / 300mA ще ти е достатъчно. Можеш да изполваш и 12 те волта от захранвато на ДМ-500 ако искаш само си изведи един проводник с подходяща булса за програматора от приемника.

Относно продажбата колегата не е постъпил правилно, но позволи ми да съм критичен и към теб. Това е риска при такъв тип покупки (от форум) , така че за жалост той си остава поет от теб и няма много неочаквано в случилото се.

Навсякъде има измамници в Европейският Съюз, но на глава от населението мисля че най-много са в България.

По тази причина, ако за пусната обява тук, има подобно оплакване в темата за некоректни продавачи, просто на продавача му се отнема превилегията да пуска обяви за в бъдеще. Така тук решаваме подобни казуси.

Има много недобросъвестни хора, така че горната история е пример, за да запомним че при търгуване от такъв тип обяви трябва много да се внимава и винаги има шанс да бъдем в ситуацията в която е изпаднал колегата.

Колегата продавач участва също във форума ни и апелирам да не се разваля техническата част на темата с дикусии кое как е станало, защото тук сме техници не е битпазар.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Advertise Here