Здравейте Колеги,
Честита Коледа и от мен!
Имам следния проблем, който не мога да реша и моля за Вашето съдействие.
Имам Убунту 12.04.3, на който имам закачени няколко N линии на cccam 2.1.4. Важни за мен са два от тях, по които получавам caid 1830 и caid 1702 за германците. От този сървар решервам на приемник DM800HD se с oscam svn9127/пробвал съм и с по-стари версии/. Оскамът работи с включен load balance mode 1/ пробвал съм и с изключен LB/
Като цяло система работи стабилно, но имам следния проблем:
- От друг cccam 2.0.11 получавам отново 1702 и 098С отново за германците.
- Понякога всичко работи нормално – включвам на даден канал, напр. от 1702 и започват да се получават ЕСМ-и. Ако случайно забие едната линия превключва на другата без образът дори и да премигне. Единственото, което малко дразни е когато забият и двата 1702, които получавам и системата трябва да превключи на 098С, тогава има едно застиване на образа за няколко секунди, но после тръгва нормално. Лошото е че пък като забие и 098С връщане към 1702 става само след превключване на канала...само не иска. Тук някакви идеи как се коригира този проблем?
- Прави ми впечатление, че при всяко превключване на канал първият получен ЕСМ е с нереално ниско време – около 50мс/ това важи и за провайдър 1830/, а следващите вървят с нормални времена от около 800-1000мс., което за този провайдър/1702/ е ок.
- Напоследък обаче се случва следното: Включвам на даден канал и се получава ЕСМ с време от около 50мс, но картина не изгрява. След което едната линия от cccam 2.1.4 продължава да подава ЕСМ с приблизително еднакви времена от около 50мс. и независимо, че другата линия подава ЕСМ-и с нормални времена картината остава черна. Понякога след 1-2минути образът тръгва и върви нормално, а друг път не се оправя и се налага да превключвам 10-тина пъти канала и да изчакам 5-10мин. за да тръгне нормално.
Някой има ли идея от какво може да е това, респ. Как да огранича ЕСМ-и с нерално ниски времена. Видях, че в MULTICS има подобна опция, но така и не можах да настроя нещата с нито една версия. Опитвах да сменя cccam 2.1.4 с MULTICS с вер. 74, 75 и 77, но нямаше никаква разлика.
Моля, за Вашите съвети за решаването на посочените два проблема.
Благодаря.
П.С. Ако е необходимо ще кача настройките.

Reply With Quote