Проблема е решен след като подадохме ток от БСК приемника - всички канали излезнаха - платката сама по себе си не може да подава ток...
Проблема е решен след като подадохме ток от БСК приемника - всички канали излезнаха - платката сама по себе си не може да подава ток...
Аз още преди си спомням че тази платка не я препоръчват много, точно заради старото изпълнение. Ако сте установили, че платката е наред, най-добре я продавайте и взимайте една Digital Devices Cine S2 V6.5 + DuoFlex S2 (Bundle)
Подбирате най-интересните канали от транспондерите, като масово гледаните се мачкат, за да не харчат много трафик, другите да си стоят така. Аз така виждам нещата, от моя гледна точка.
Ето и малко от мястото това е прословутия SetUP
P1090869.jpg
Получило се е много "зло"
Относно изхода на платката той е 25 на празен ход. Реално ако не ви е проблем че ще работи само на една поляризация, ще работи и с външно захранване. Навремето така правехме аналогови релейки, с външен трансформатор.
Интересно е защо се е повредила платката, най-вероятно има нулев резистор за защита, така че замерете все пак по нея когато е извън компютъра.
Аз още преди си спомням че тази платка не я препоръчват много, точно заради старото изпълнение. Ако сте установили, че платката е наред, най-добре я продавайте и взимайте една Digital Devices Cine S2 V6.5 + DuoFlex S2 (Bundle)
Подбирате най-интересните канали от транспондерите, като масово гледаните се мачкат, за да не харчат много трафик, другите да си стоят така. Аз така виждам нещата, от моя гледна точка.
С един тунер не само един транспондер, като цяло взависимост какъв ви е хардуера на компютъра, да не е проблем да се направи stream на цял транспондер с tvheadend или mumudvb например.
Желязото е AMD Athlon 7750 (2 ядра по 2.5 GHZ) и 4 GB RAM (3.5 GB видими заради 32 бита ОС)
Въпроса е картата дали ще може да го направи, особено при факта, че в момента не разпознава дори DVB-S2 транспортерите на Булсат
Ако го може - явно е въпрос на драйвери и настройки - в момента може да се гледа само 1 транспортер и се "виждат" само 3-те DVB-S транспортера на БСК.
Общият поток на данните е които може да обработи платката е около 60 Mbps.
Така че прави се калкулация колко е общо ще заемат всички pids от избраният транспондер и ще се разбере колко може да понесе платката, относно компютъра мисля че няма да има проблем с него.
Специално за тази повредена карта незнам трябва да се изпробва.
Вече излизаме от конкретната тема, но пък един пост повече няма да заболи, ако искаш по-обширна дискусия, моля направи отделна тема за целта.
Смятай го така по тунер на транспордер. Бюджетен вариант е това Digital Devices Cine S2 / DuoFlex Bundle - 4x DVB-S2 HDTV (Rev. V6)
Нещо по истинско е това NetUP Dual DVB-S2-CI + NetUP Transcoder Card
С второто може да направиш нещо прилично.
Относно битрейтите ами смятай около 63 Msymb/s на карта като се дели на тунер.
Относно нещо наистина, насочваш се към cisco, harmonic или edgeware и си копуваш истинските неща, след това копуваш софтуер за management na STB + billing и си готов. Прогнозна цена около 500 000 USD поне мисля че около 1000 000 е по близо до истината. Работил съм във фирма която прави софтуер за IPTV и цените са такива, сега може да се направят и самоделки като с горните платки и други вариации.