tung,
0grad behe te motori edhe kerkoe astra 19e manual ,mbasi e gjen krejt dot jet ne regul.
KM
tung,
0grad behe te motori edhe kerkoe astra 19e manual ,mbasi e gjen krejt dot jet ne regul.
KM
Mua nuk me rezulton ne veri(nga Roma e siper) 16°E si satelit reference. Me 16°E nuk ke pune fare. Nqs banon ne Bari a Brindizi tjeter pune pastaj.
Vertete na intereson si pozicion ne shqiptareve, por kur vjen puna te montimi i sakte i motorit, nuk duhet te jete ai ne qender te vemendjes. Mos ki merak fare se edhe ate pozicion(16°E) e gjen vete motorri.
Shikoji mire koordinatat e tua gjeografike se ne Itali(nga mesi e larte) sateliti i references varion nga 13°E (Trieste si skaji me lindor) ne 7°E (Torino si skaji me perendimor. Larg qofte, te besh zgjedhjen qe te ofron dashi me 19°E, se dashi banon vete ne Shqiperi dhe mendon se gjithe bota banon ne Shqiperi. Ndersa kendi vertikal i motorrit qe ti posedon varion nga 48° ose 42° (Rome) ne 44° ose 46°(ne kufi me Zvicren). Pra vertetoi mire te dhenat e vendbanimit tend. Te materiali qe te kam derguar ne postin e meparshem ke nje faqe ku te konsultosh te dhenat e tua gjeografike.
Per pjesen e ceshtjes se regjistrimit te pozicioneve ke nje material te tema e manualeve, per DM HD http://www.satsupreme.com/showthread...l=1#post726983. Pra kur zgjedh rrugen e mundimshme te gjetjes se pozicioneve nje e nga nje e me pas ti regjistrosh ato. Them e mundimshme, sepse mua me duket si puna e ketij personazhit te legjendave te antikitetit Sizifi.jpg
Personalisht te rekomandoj USALs si te kjo foto USALs.jpg i ben te gjitha pozicionet satelitore dhe bie rehat, por me kusht qe motorin ta montosh sakte.Foto nuk eshte e bere nga une se nuk mundesi ne keto momente te bej screenshot dhe te dhenat me te kuqe i kam futur une dhe i perkasin Firences sa per shembull.
Per pjesen e fundit qe thua se kur e con ne piken 0 impianti kthehet ne 16° lidhet me ate qe te them me larte, Pra ti ke zgjedhur pozicionin e gabuar si reference dhe detyrimisht impianti do te njofi si pike reference 16°E. Pra me siguri lidhet me montimin e gabuar te motorrit. Ndoshta edhe mos pasja e sinjalit ne 13° e me tutje mund te lidhet me montimin e gabuar.
Gjithsesi dyshime jane.
Nqs e ke me mua, une ne Fier do perpiqesha ta kuptoja keshtu Clarke Belt A.jpg motorrin.
Ndersa ti me duket se e kupton keshtu Clarke Belt B.jpg apo jo?
Po ta kuptoja si tyj me siguri do me dukej sikur do me mungonte 1/3 e nofulles(nga 7°W ne 30°W) se ashtu me dhemb kur nuk i arrij 100% motorrit. Ndoshta ti me tenden je ne rregull. Por edhe pasionet nuk perjetohen ne te njejten shkalle.
Pa shaka, hudhi nje sy se ndoshta e ke pozicionuar impiantin pak me ne lindje.
Se normalisht duhet ta arrish edhe 30°W ne krahun tjeter.
Sinjalin i TVSH te Eutelsat 16 e kam 91% eshte maksimumi per nji parabole 120 me 3 LNB..?.apo duhet te kapi me shume ? a mund te merret si baze ky kanal per kapje sinjali per paketat TrinG dhe Digitalb..?..apo duhet kanal tjeter ....flm
Kam nje antene 65cm ne ballkon prapa tendes ne katin e trete dhe e kam vendosur per Hispasat 30w.
Ne pergjithesi kam sinjal te te gjitha kanalet por natyrisht qe duhet te nderroj parabolen e te vendos nje me te madhe!
Ajo qe dua te di eshte se sa sinjal ka Hispasat ne vende te larta pa pengesa.
Ka vendosur ndonjeri 65cm antene ne tarrace per Hispasat e cfare sinjali ka?
Per arsye se pozicioni eshte prapa tendes e ne ballkon nuk dua te vendos parabola te medhaja por me duhet te zgjedhe ndermjet 80cm e 90cm.
Nese dikush shikon kanalin NBA TV pa probleme me 80cm te me thoje?
Per tenden e ballkonit nuk ka pengese sinjali se i kam bere provat per satelit te tjerre si ne tarrace ashtu dhe ne ballkon e mund te them i sigurte se per 28.2E me teper sinjal kisha prapa tendes sesa jashte tendes!
Une kam nje antene 65 cm me lnb teke dhe aktualisht e kam te thor 0.8w dhe ka sinjal shume mire perfshire dhe kanalet HD.
Hispasatin kam tentuar por nuk e kam gjetur sinjalin, nuk eshte se kam ngulmuar por duke qene se kanalet e hispasat jane shumica
ne astra 19.2( pervec ca portugeze) nuk me intereson shume. Nga provat qe kam bere me kete antene ka sinjal shume mire ne 23.5,
19.2 ,9e, 7e dhe 0.8 w(kete satelit do te sugjeroja se ka shume kanale sportive HD). Problem me sinjal me kete antene eshte vetem
16 e, kane sinjal ne kete satelit vetem kanelet e paketes max tv, as tring as dga nuk kane sinjal.Flas per ne Tirane.