Аз имах същите грижи едно време с транспондерите на СателайтБГ. Така и не разбрах от какво е, но сега с 39Е работи без никакви проблеми.
Аз имах същите грижи едно време с транспондерите на СателайтБГ. Така и не разбрах от какво е, но сега с 39Е работи без никакви проблеми.
Когато аз имах такава карта примен беше друго. В началото работеше ужасно. Забиваше когато си иска и в лога даваше същите грешки. След смяна на няколко версии ядро и драйвери нещата се позакрепиха. Това беше около феврури 2013. Ако искате потърсете какви са били драйверите и ядрото тогава. Картата я използвах само с openelec и предимно с vdr но работеше и с tvheadend
Драйверите преди бяха зле, след септември до сега вървят добре драйверите.
Друго освен vdr и tvheadend няма ли ?
Искам някои да тества на RAI 2 HD и RAI 3 HD с tvheadend да ли му дава същите грешки, ако дава да знам, че проблема е в tvheadend.
Освен tvheadend и vdr за streaming можеш да ползваш MythTV. Има няколко дистрибуции предназначени за HTPC като Mythbuntu, LinHES и др. Според мен проблема не е в tvheadend, а в драйвера.
Mumudvb dvblast
Обаче в типичният за мен стил, най-добре ще е да продадеш картата, или да я извърлиш. Откакто смених моята забравих за всички драми свързани със зле направените драйвери на ТБС. Относно теста аз имам стационарна антена към 28.2 от там всички канали работят перфектно с моята карта.
Попаднаха ми още едни алтернативни драйвери https://bitbucket.org/CrazyCat/linux-tbs-drivers