Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 12 of 101 FirstFirst ... 27101112131417223762 ... LastLast
Results 111 to 120 of 1002

Thread: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Senior Member QIRI's Avatar
    Uploads
    26

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Quote Originally Posted by gangoja View Post
    Pershendetje miq, me ka rene ne dore nje dm800 i nje mikut tim, ka nje problem te madh qe nuk i punon karta e rrjetit, i kam futur disa imazhe me dream up po njelloj, nuk jep shenja jete karta e rrjetit vetem sa ndizen dy dritat ne fillim per pak sekonda dhe fiken. Bleva nje usb wireless vonets vap11g i cili thuhet punon me enigma2, nuk po e ve dot ne pune, kam lexuar nje procedure diku por pa sukses, ky ka dy kablla nje usb dhe nje lan, nuk e di a punon vetem me usb apo duhet dhe karta e rrjetit funksionale, kush ka perdorur ndonjeri wireless ne dm800 do me ndihmonte, flm.
    Pershendetje, nuk ben wireless vonets vap11g per rastin tend sepse nuk te punon karta e rrjetit. usb e ka per ushqys 5v
    qe do te thot qe inernetin e merr nga dalja lan.shiko edhe foton

VAP11G-WiFi-Bridge-for-dm800-dm500-2-4G-wirless-Support-Wifi-model-IEEE-802-11B-free.jpg

2. Advertise Here
    Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by QIRI View Post
    Pershendetje, nuk ben wireless vonets vap11g per rastin tend sepse nuk te punon karta e rrjetit. usb e ka per ushqys 5v
    qe do te thot qe inernetin e merr nga dalja lan.shiko edhe foton

VAP11G-WiFi-Bridge-for-dm800-dm500-2-4G-wirless-Support-Wifi-model-IEEE-802-11B-free.jpg
    Shume faleminderit per pergjigjen, kete frike kisha ne fakt, a di ndonje wireless qe punon vetem nepermjet usb per dreambox?

Contributing Member search37's Avatar
    Uploads
    89

Quote Originally Posted by gangoja View Post
    Shume faleminderit per pergjigjen, kete frike kisha ne fakt, a di ndonje wireless qe punon vetem nepermjet usb per dreambox?
    Punojne kam une wireless qe punon e testuar nga une me OpenPli ne DM 800HD, klm!!!!!

Member
    Uploads
    20

pershendetje te gjitheve kam nje pytje a ka munsi me program dhe cfar programi duhet te perdor une me ja hedh listen e kanaleve ose c linjen dhe cdo ndryshim tjeter nga puna dreambox ne shtepi se ne shtepi nuk kam pc une momentalisht perdor dy programe.... fileZilla... dhe... dcc ..me keto dy programe me duhet sa her te hedh nje linje ose te bej ndonje ndryshim ne dreambox me marr aparatin te puna a ka naj program tjeter qe te lidhem me dramboxsin nga puna dhe dreamboxsin ta kem te shpia falaminderit

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by elto View Post
    pershendetje te gjitheve kam nje pytje a ka munsi me program dhe cfar programi duhet te perdor une me ja hedh listen e kanaleve ose c linjen dhe cdo ndryshim tjeter nga puna dreambox ne shtepi se ne shtepi nuk kam pc une momentalisht perdor dy programe.... fileZilla... dhe... dcc ..me keto dy programe me duhet sa her te hedh nje linje ose te bej ndonje ndryshim ne dreambox me marr aparatin te puna a ka naj program tjeter qe te lidhem me dramboxsin nga puna dhe dreamboxsin ta kem te shpia falaminderit
    Per mendimin tim je me mire keshtu sic je.
    Lista e kanaleve nuk eshte se ndryshon c'do dite, keshtu qe njehere ne kaq kohe mund ta marresh DM me vete dhe tja hedhesh te puna listen.
    Per ceshtjen e futjes se linjave, mund te perdoresh pultin dhe ti fusesh manualisht. Ne varesi te dreamboxit apo imazhit qe perdor mund te shkarkosh ne DM ose plugin TuxBoxCommander ose Dream Explorer.

Gjithsesi per te pasur akses nga puna ne DM qe gjendet ne shtepi duhet te hapesh nje ose dy porta ne router (ne shtepi ose aty ku ke DM)
    1. porten 21 (ftp) per tu lidhur permes filezilla pra per te futur linja apo c'faredo lloj veprimi tjeter. Me DCC nuk e di nese funksionon.
    2. porten 21 (ftp) dhe porten 80 (http) per te hedhur listen e kanaleve permes DreamBoxEdit etj. Ne kete rast duhen te dy portat e hapura (pra, per te hedhur listen e kanaleve).

Ta zeme se IP e jashtme pra e asaj qe te furnizon operatori yt eshte 93.113.5.76 dhe IP e dreambox eshte 192.168.1.3, per tu lidhur me DM tende nga puna do te perdoresh IP: 93.113.5.76.
    Ne filezilla kur duhet te fusesh te dhenat te Host: do fusesh Host = 93.113.5.76 dhe jo 192.168.1.3. Po keshtu edhe konfigurimi per programe si DreamboxEdit apo dreamset etj.
    Keto i kam testuar dikur edhe une nga puna.

Gjithsesi te duhet nje PC(laptop psh) ne shtepi i marre borxh per pak kohe qe te hapesh portat ne ruter.

Per mendimin tim hapja e portave ne router ka risqe, prandaj them qe ne krye te heres qe je me mire keshtu sic je aktualisht. Githsesi duhet ta sigurosh mire DM me password.

PS: ne PM s'po te kthej pergjigje, meqe tu pergjigja ketu

KLM

Banned
    Uploads
    0

Si mund ta lidhi nje dm800 me telefon , me adresen qe kam te net pra (192.168.1.1) sme lidhet , a mund te me tregoj ndonjeri se si mund ta lidhi .

VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

Quote Originally Posted by alkapone View Post
    Si mund ta lidhi nje dm800 me telefon , me adresen qe kam te net pra (192.168.1.1) sme lidhet , a mund te me tregoj ndonjeri se si mund ta lidhi .
    shpiegohu me qarte;
    1.me telefon shtepie fiks
    2.apo me telefonin celular?
    tek pyetja e pare te duhet nje modem adsl
    tek pyetja e dyte te duhet nje telefon celular qe ka wifi dhe opsionin tethering.
    tethering te mundeson ta perdoresh celularin si router wifi, njekohesisht duhet te kesh edhe nje usb wifi qe ta vendosesh ne dm, ose acespoint vonets wifi,ose acespoint te markave te tjera.

Senior Member
    Uploads
    0

Cuna me duhet ndihme!
    DM500s ka mbi 2 dite qe me rri me drite jeshile dhe nuk jep asnje shenje ne ekran TV.
    Cfare duhet me lexu ketu ne forum se si kthehet ne jete (pune) DM500s.
    Cfare image duhet dhe kush eshte menyra?
    Link direkt dhe #? do ishte mire..
    flm kush jep keshilla

Senior Member
    Uploads
    18

Nuk ke pune me link direkt,po me Dream Up dhe Flash Vizard...

Senior Member
    Uploads
    0

kam dy dm 800 hd me image nemesies, por nuk ka sinjal frek e tring image ta kete problemin?

Advertise Here