Благодаря за съвета ,сега ако кажеш и как става разкодирането тоест да получи линия.
С mdapi + acamd
Намерих едно описание, за да ти даде отпорна точка.
Геро какво стана, дай отчет на прогреса, според мен би било интерсно, за подобна система под Windows.
Какво да ви кажа,накрая всичко стана и работи добре с ProgDVB самата програма си има тв плеър и като я стартираш си е точно като приемник .С всичко друго имах проблем при гледането на ХД канали ,тука с малко игра с кодеците и нещата станаха.Приятеля е доволен това е важно.Лично за мен предпочитам приемник.Може би ако разбирах Линукса нещата щяха да изглеждат по друг начин.
С xbmc конфигурацията която ти бях писал не стана ли ?
Нещо не можах да се справя така де не можах да ги свържа,винаги ми даваше грешка и не издържах.Знаеш че се занимавам винаги с няколко неща на куп и просто нямах нерви.
За Windows мисля, че по-добро от DVBViewer и неговият Recording Service няма по-добро. После може да се пускат стриимове към смартфони, таблети, тв, с или без транскодиране.XBMC клиент естествено работи.За разкодиране hadu(само сссam протокол) или acamd. Емута има няколко вида.
Моят опит с dvb под Win не е актуален вече, но за комбинацията с DVBViewer съм чел на няколко места като препоръчана.
Не съм съгласен че DVBViewer е най-доброто,ProgDvb работят много и има много ъпдейти ,лесно за конфигуриране,с изключително приятна визия и мисля че хората които я ползват са повече от тези на DVBViewer .