Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 37

Thread: Направа на Pc за приемник и мултимедия

Member
    Uploads
    0

Re: Направа на Pc за приемник и мултимедия

ProgDVB изкарват много често нови версии, но си остава един от най-нестабилните DVB player-и. Изпробвал съм най-различни комбинации от кодеци, но с нито един от тях не се държи достатъчно стабилно. Също така не са и рядкост сините екрани при използване на това приложение. DVBViewer е по-стабилен и може да му се инсталират скинове с чиято помощ изглежда по-добре от ProgDVB. Като цяло не е добра идея да се прави HTPC под Windows. Ако човека който го ползва държи да има Windows по-добре е да си сложи openELEC и Windows с dual boot да си превключва между OS-ми.

2. Advertise Here
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Аз не разбирам само едно защо htpc трябва да се използва като десктоп. Според мен е изобщо неизползвамо като такова, а дали ще пуснеш xbmc под win или lin менютата са му същите само дето ще се изприщиш докато го подкараш, както ти е по душа. Аз невиждам какъв е проблема за dvbviewer след като ще е backend ако ще да е най-грозно изглеждащото нещо, какво значение има нали ще си гледаш xbmc.

Геро за подкарване се подкарва, но трябва да се фокусираш само върху това понеже, mediaportal не поддръжа кардшаринг по подразбиране и не е лесно да се подкара първият път.

Junior Member
    Uploads
    0

Скоро не съм чел - как стои въпросът с usals и линукс компютър ?

Uploads
    129

С VDR работи но зависи от адаптера, с Enigma работи макар че когато използвах Enigma вече бях продал мотора.
    Кой вече използва мотор, по добро от мултифийда няма, на всички спътници има еднакви програми, на различни езици, избираш си този които знаеш и гласиш по него. Специализираната мултифийд антена направо засенчва моторите от всякъде, ако някой държи да се хвали с брой програми.

Member
    Uploads
    0

DVBViewer съм го разглеждах като DVB player. DVBViewer не може да се използва като backend за XBMC. Има DVBViewer Recording Service, което си е отделно приложение и се сваля от платената секция на DVBViewer форума.
    Това приложение може да се ползва като backend за XBMC, но не работи толкова добре колкото tvheadend. Не си спомням точно какви проблеми имаше с него.

Uploads
    129

Ето ви комбинацията купувате usb tuner и нещо arm на което работи raspbian например. Инсталирате tvheadend и oscam и се свързвате към него от бозата, ако някой държи толкова да е с боза. Има tvheadend и за openwrt , тоест и на рутера може да се инсталира.

Senior Member Geryl's Avatar
    Uploads
    0

Този вариант с openelec го пробвах има го инсталиран на флашка но след един ден игра така и не можах да видя тунера за това и отпадна като вариант .Ако нещо се бъгне човека е на 30 км от мен а това означава един ден още загубен (много се пие при него когато отида). Така че за сега това е решението,когато поиска стрим на телефона или на смарт тв-то ще го мислим.

Senior Member
    Uploads
    2

Quote Originally Posted by Geryl View Post
    Не съм съгласен че DVBViewer е най-доброто,ProgDvb работят много и има много ъпдейти ,лесно за конфигуриране,с изключително приятна визия и мисля че хората които я ползват са повече от тези на DVBViewer .
    Явно не си пробвал достатъчно двб вювера, прога се прави от един руснак, с честите си ъпдейти не винаги поправя бъгове, много по-често разваля по нещо. Докато вювера се прави от много по-голям екип, доста по-професионално, изкарват се бета версии, има си хора които тестват и т.н., отделно има МНОГО допълнителните екстри, минусът е, че за да се възползва от повечето от тях човек трябва да си плати. Не знам сега колко е лиценза, но преди беше 15 евро, които въобще не съжалявам, че ги платих навремето. Вече не ползвам виндолс, но ключа ми за вювера е все още активен и явно никой не прави проверка колко пъти е инсталиран.

Uploads
    0

Вярно е че не съм пробвал,преди години го пробвах когато имах сат тунер но тогава се ориентирах към dvb dream и бях много доволен,но сега dvb dream много бави и няма субтитри и избрах безплатния вариант на ProgDvb.Решил съм да си купя такъв тунер и тогава ще обсъждаме повече и ще търся най-добрия вариант.

Uploads
    0

Борбата продължава,днес намерих малко свободно време и реших да си направя едно ПЦ ей така за спорта.Сглобих ПЦ-то(дуал кор 1.8/2Гб рам/160Гб хард + Нвидиа8600) и му сложих стария си тунер SKyStar s2(знам че не се подържа от опенелец).Инсталирах XBMC качих му tvheadend ,качих и oscam.Tvheadend ми видя тунера като ST STV0299 DVB-S,тръгнах да адна сателита но той го нямаше в списъка затова аднах друг и после редактирах транспондерите през FTP.За мое учудване ми излязоха и хд канали.Мапнах каналите към XBMC но когато ги пусна няма никой.Предполагам че е от драйвера на тунера и той вобще не работи,та въпроса ми е има ли начин да се качат драйвери за моя тунер.Намерих някакви пачове за драйвера на тунера за Api,но да ви кажа тука удрям на камък с линукса става ми тъмна Индия.Та въпроса ми е става или не става това с което съм се захванал.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Advertise Here