Pershendetje!
Me nevojitet pak nje ndihme nga anetaret ketu. Kam kete problem:
Prinderit e mi kane aparatin e thjeshte DM500S dhe kane nje satelit me dy koka (13 + 16). Problemi qe kam une eshte se kur i bej kerkim 13, dalin te gjithe kanalet, ndersa ne 16, nuk me del as DIGITALB as TRING.
Une personalisht i kam futur versionin e fundit te "satellites.xml", por perseri asnje rezultat pozitiv. E kam testuar me nje aparat tjeter (VU SOLO MINI) dhe i ka gjetur DIGITALB DHE TRING ne kerkim, ndersa me kete DM500S nuk po ia dal t'i gjej vetem DIGITALB dhe TRING.
Nuk di se cfare te bej me, ndaj dhe kerkoj ndihmen tuaj. Ju faleminderit !
Bledi, jam ne TR. E di ceshtjen e Dga, por 5-6 kanale i hap, plus Tring sic the ti....ende. eshtja eshte pse nuk me gjen frekuencat, nderkoihe qe gjithckaje tjeter ia gjen.
Ne Shqiperi per momentin kemi kanale analogjike - dixhitale mpeg2 sd - dixhitale mpeg4 sd - dixhitale mpeg4 hd.
Ne kanale analogjike kemi kanalet qe hyjne ne bandat vhf-uhf.
Kanalet dixhitale i kemi dhe ne satelitor e tokesor.
Dekoderi dm500s punon vetem ne mpeg2 sd e s`mund te punoj per asnje frekuence tjeter.
Digitalb e Tring kane kaluar te gjitha ne mpeg4 sd e mpeg4 hd e vetem TVSH-SAT e RTK-SAT kane ngelur akoma ne mpeg2 sd.
Kur te lexosh frekuencat ne internet duhet te kuptosh se dm500s kap vetem ato qe thone DVB-S. Nese thone DVB-S2 nuk kap asgje nga ato.
kapoaug.... une skam flashuar ndonjeher dekoder nese ti je i gatshem teme ndihmosh hap pas hapi ..... do ishte nje kenaqesi ta flashonim dashke drembox in tim .... edhe shum faleminderit paraprakisht...
Perpara se te fillosh cdo gje duhet te marresh kacaviden te hapesh kapakun e te nxjerresh karten sim me kujdes. Pasi ta pastrosh e te lexosh te dhenat e kartes sepse eshte e vetmja menyre praktike te mesosh cfare karte ke vendose e fillo te gjesh imaget e tools qe i perkasin kartes tende.
Karta mund te jete e-star sunray dreambox ferrari apo ndonje tip tjeter. Ne qofte se karta eshte e vjeter e gjerat nuk shkojne si duhet me browser atehere duhet te kesh dhe kabellin rs232 per ta perfunduar.