Originally Posted by
fillestari
Denis, po nderhyj edhe une me shpresen qe nuk prish me shume pune, duke pare qe anetare te tjere kan dhene shume mendime.
Nga modemi ti ke zgjatur nje kabull(ethernet) qe e fut ne Dreambox apo jo??
Merre ate kabell dhe fute ne PC apo lap top (caktivizo wireless) dhe shiko nese PC apo laptopi furnizohet normalisht me net.
Nqs eshte keshtu, Tomsoni, kablli ethernet dhe PC jane OK dhe nuk ke me pune me to. As me konfigurime e as me ndonje gje tjeter. Padyshim qe problemi ngelet te DM.
Tani merre kete kabllin qe vjen prej modemit, fute ne DM dhe shiko nga siper kapakut te DM nese do te ndizet ndonje drite e vogel aty brenda DM (e verdhe apo e gjelber ne varesi te DM). Nqs nuk ka asnje shenje ku mundesi qe porta lan e DM te kete lene shendene. Ndoshta duhet ta dergosh te ndonje teknik.
Nqs DM nuk furnizohet me net nuk do te lidhesh dot me DCC, as sot e as mot, jo te formatosh PC por edhe me 100 PC te tjere ta provosh.
Dreambox funksionon si te gjitha makinat e tjera qe furnizohen me net, pra ashtu si lap topi apo PC eshte i pavarur. Me sa kam lexuar, ti nuk ke mundur ende ta furnizosh DM tende me net. Nuk mund ta kuptoj shkakun nese ka lidhje me konfigurimet qe ben ti apo jo. Ndonese me c'lexova, ti ke nje muaj me kete problem. Per aq kohe dreamboxi do ishte lidhur automatikisht vete.
Provo njehere ate qe te thote Missoervin, ti nderrosh ushqyesin, ose ate qe te thone shoket, qe ta provosh DM ta lidhesh te ndonje shok a komshi qe ka internet ne shtepi.
Kaq nga ana ime. Perndryshe thirr ndonje usta, se keshtu virtualisht veshtire do e kesh.
KLM