Nuk e di kush e ka provuar por qe sa e vendosa kete imagine e gjeti ip e dremboxit me serch kaq di te them une . po do j hedh ndonje dite se e kam pak te veshtire per ta hedhur tani . sdi nga tja filloj ore arbend kur vije ketu i haroj te gjitha cti bej ore se me ka ik truri.
Ske pse merzitesh.....me mire te beri guide qe mesove shum gjera qe ne fillim...kete kohe do e humbje gjithsesi mbrapa kur te te ndodhnin.....IP ske perse e kerkon me search....shkruaje vet me dore...mbasi ta kesh kontrolluar ne Comunication ....te Setting..te gjitha te dhenat si ti shkruajta une...
Po ashtu mendoj....Te besh cdo gje nga fillimi..se ndryshe nuk e gjen dot...bej reset modemin mbasi te kesh formatuar window 7....pastaj futi avast...dhe vendos pa tjeter duke flashuar kete imazhin qe te kam dhene une...qe pastaj te jemi te sigurte per cfare te vrasim mendjen po pati ndonji gje tjeter....Per momentin bej nji prove me reset dreamboxi per te hequr merakun..Pastaj fillo cdo gje nga fillimi si te thash....
Ajo tabela te tregon qe dicka ska shkuar mire
Shtyp menu -6-5 dhe communication setup aty mos e bej tick DHCP dhe shiko cfare ip ka marre dm. Duke hequr ate tick nga dhcp ben te mundur qe mos te ndryshoje ip.
Dhe fute manualisht ip e dm tek dcc mos e bej qe ta kerkoj ai.
Root dhe dreambox , username dhe password dhe do e kesh ne rregull
Nese routeri jot I ka dhene dm ip 192.168.0.xx ti vendos nje ip te tille 192.168.0.11 prsh pra veri nje ip me nr te fundit jo me te larte se 200 (kjo varet nga routeri)
Nese routeri I ka dhene ip 192.168.1.xx ti vendosi perseri nje me nr e fundit 2 shifra prsh 192.168.1.11 etj etj
Shpresoj ta rregullosh me keto qe te thashe une dhe anetaret e tjere te forumit
@denis12
1.ne qoftese ke ip statike ne communication setup hiqja tikun dhcp.
2.ne dcc kerkoj me search ip e dreamboxit
3. beje disable antivirusin.
ske pse ta formatosh pc.
I bera format pc , reset factori dreamboxit edhe modemint , i hodha avastin antivirus , zbrita edhe nje dcc te vjeter... tanii me thote controllo ip e dreamboxit . vetem imazhin nuk ja kam ndruar si tja bej tani ta mar e ta hedhe ne kosh te plerave se sjemi per keto pune .