Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 34

Thread: Честита нова придобивка на колегата Joropet (wave frontier t90)

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Re: Честита нова придобивка на колегата Joropet

Quote Originally Posted by angel_temelkov View Post
    Както някъде беше написал Dzumba взимаш една чанта конвертори и който се уцели .
    Този дзумба ви е хванал за канарчета и каквото да ви пише го вземате за чиста монета. Съмнява ме всички производители да произвеждат некачествени конвертори. За толкова години как пък един не съм случвал да е менте. Естествено преди да купя проучвам навсякъде освен, в нашенските форуми дтв и двб там информацията на 95% е невярна.

2. Advertise Here
    Senior Member
    Uploads
    0

Проблема май не идва от който и да е форум ...... май е от качеството предназначено за определни страни. А като чета и Жоро май е стигнал до този извод .

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Не съм съгласен, аз конвертор не съм купувал извън България, докато бях там. Относно форумите за тях няма какво да коментирам, хич не ме интересуват, ти спомена какво твърдял един от участниците там, само поради причина си споделих мнението.

Относно конверторите, прочетох много добри отзиви за Smart Oxid Twin единичният модел е Smart Oxid Single XS Universal LNB.
    Колегата ги използва със същата антена и е доволен от тях.

Member
    Uploads
    0

Да сложа малко снимки и от моята снтена.
    Така започна

screenshot software

click image upload

post images
    photo uploading
    jpg images
    image hosting no registration
    image sharing sites
    image url upload

отделих и страшно мн време и нтестове.
    това ми е вилата на златни, има 20TV , 19Arivi и 1 DM800 за оскам.
    имам и PC на линукс, но няма с какво да упвам картата затова я държа в дм800. Иначе се зарибих миналата пролет с тези сървъри и ТV и сега имам голям сървър в нас и на вилата по-малък за back up на BSC,
    а антените просто няма как да подкарам толкова тв със мотор.. затова сложих такава антена и съм доволен.. ем на 28 липсват няколко транспондера, но няма място за голяма антена.. иначе голямо мъчене падна, но като не си се занимавал няма от къде да знаеш. Като прекарваха кабелите за тв го направиха като за кабелна със общ кабел и сплитери , а кабелна няма тук, и после покъртих малко за да пусна още кабели и да добавя и кабели за ЛАН. След това почна мъките с антените. 3 антени булсатски стационарки.., но реших да сложа една голяма и така и така щях да слагам мултиключ за 20тв вместо да го взема 5х24 го взех направо 17х24 да има.. колкото повече толкова повече..( казал мечо пух и умрял от свръх доза )
    а антената я настройвах сам самичак като преди това бях се борил само със 3 антени на булсат. стойката си я правих самичах ( така се осветих 3 дена не мога да фокусирам след това) но просто на стълбата няма как да държа нивела, ръчока и да се дъжа за стълбата + маската ръцете дойдоха малко.
    И така стана 1 месец когато имам свободно време се занимавам с кабелчета и настройки.. има още малко работа но основното го докарах.

Сега се чудя как да навра 7Е м/у 4.8Е и 9Е при положение, че държача не се събира.

След няколко дена реших да изкарам мах от тороидала 90см на абсолютно всички позиции от 0.8W до 45E.
    Антената е монтирана в к.к. Златни пясъци. Център е 22.1Е, стана вече се мъча с нея около месец и все още има какво да се бута.
    Та както писах преди няколко поста забелязох, че на почти всички конвертори като ги напъна на горе и сигнала се засилва, та вчера пробвах да променя градусите на един държач. 1 изглеждаше така.

image hosting no register
    Малко по дялках задната час за да може да има мегдан за корекция на ъгъла.

upload a picture
    gif hosting
    adult image
    След това следваше варене.

image hosting free
    и малко нагряване с пистолет за горещ въздух. Имаше изместване доста прилично, но забравих да направя снимка, да кажем че е мръднало с около 5-10 градуса което не е малко.
    След монтажа имаше разлика на съответния конвертор с около +0.6, но след това като видях че за всички трябва да се прави тази манипулация промених тактиката, реших да променя ъгъла на цялата рейка.

R страната на рейката я повдигнах само с една шайба

upload gambar

А L страната се наложи доста повече и сложих 3 гайки , наложи се да сменя и болта на пластмасовия държач на рейката с по дълъг.
    windows screenshot

И крайния резултат е
    39Е +0.6
    36Е +0.9
    28Е +1.1
    23Е +1.5
    19Е +1.4
    16Е + 2.0
    13Е + 1.4
    9Е + 1.3
    0.8W + 1.9 има мегдан за още 0.3,но иска повдигане на самия държач на горе или рейката, но ако я повдигна още с по-висока гайка 45Е и 39Е падат с около 0.5
    Затова това беше компромиса..

Ако някои му се занимава поне да развърти болтовете и да повдигне малко пластмасовият държач на рейката за да види дали и при него има разлика и да ми потвърди теорията. Поне при мен се получи мн добре.

3 дена правих първоначалните настроики. Но просто забелязох, че при груба сила нагоре се вдигат нивата на сигнала и затова реших да тествам малко.. И при мен имаше резултат

Последно докарах следните стоиности

0.8W 11804 - 13.25
    9Е 12130 - 11.83
    13Е 10719 - 13.55
    16E 11471 - 15.80
    19E 10721 - 14.75 ( през мултиключ)
    23E 11836 - 15.65
    28Е 12545 - 9.06
    36Е 11727v - 11.7
    39E 12524 - 13.25 (през мултиключ)
    Като тествам и другите конветрори ще пиша резултати.
    Attached Images Attached Images

Senior Member joropet's Avatar
    Uploads
    2

Quote Originally Posted by chain86 View Post
    Сега се чудя как да навра 7Е м/у 4.8Е и 9Е при положение, че държача не се събира.
    Не знам дали някой не те е посъветвал за това, но пробвай да смениш конверторите с такива за мултифийд, т.е. освен новия за 7Е, трябва да смениш и съседните два 4,8 и 9. Чел съм в дтв, че 7 и 9 се ловят с един конвертор, но с антена друг тип и с различно фокусно разстояние.

Uploads
    2

Re: Честита нова придобивка на колегата Joropet (wave frontier t

Снимки от трите спътника на тор90:

*

New Member
    Uploads
    0

Браво, супер си го направил!

Пробвай с "Venton single/quad LNB" без държач.

Uploads
    2

Quote Originally Posted by Advocat View Post
    Браво, супер си го направил!

Пробвай с "Venton single/quad LNB" без държач.
    Тези снимки не са мои. Сложих ги по повод питането по-горе .

Senior Member
    Uploads
    0

Е как са набутали на тази рейка от 45Е до 7w като и дават на антената 40 ? Принципно от 39e до 1w е максимума а не се вижда да е удължена. На тези снимки се вижда максимум от 42E до 1W събрани на основната рейка . Не , че нещо .....ама много странно ми стана .

toroidala.jpg

toroidal2.jpg

Uploads
    2

При мен, успях вчера, с център 23.5, да стигна 0.8W, а когато ми се освободи време ще пробвам на изток дали мога да сложа 45Е. 0.8 ми дава 50% сигнал. Пробвах да изнеса конвертора "на ръка" извън рейката и там ми дава ~80% на транспондерите със силен сигнал. Ето още малко снимки:

*

*

*

Спътниците са 0,8W;13E;16E;19Е;28.2E;36E и 39Е.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Advertise Here