оказа се че проблема е от картата
оказа се че проблема е от картата
Нямам спомени в 14.04 чрез init.d или systemd се стартираха нещата, но според мен се опитваш да стартираш астрата с невалидни параметри в скрипта.
Ето как е при мен в 16.04 и systemd
cat /etc/systemd/system/astra.serviceЗа init.d трябва да е нещо от сорта:[Unit]
Description=Astra
After=network.target
[Service]
TimeoutStartSec=10
LimitNOFILE=65536
ExecStartPre=/bin/mkdir -p /etc/astra
ExecStart=/usr/bin/astra /etc/astra/astra.conf --log /var/log/astra.log
ExecStop=/bin/kill $MAINPID
Restart=on-failure
[Install]
#WantedBy=multi-user.target
#!/bin/sh
### BEGIN INIT INFO
# Provides: astra
# Required-Start: $network $syslog $named
# Required-Stop: $network $syslog $named
# Default-Start: 2 3 4 5
# Default-Stop: 0 1 6
# Short-Description: Start/stop astra
### END INIT INFO
if [ -z "$1" ] ; then
echo "Usage: $0 [start|stop]"
exit 0
fi
ASTRA_NAME=`basename $0`
PIDFILE="/var/run/$ASTRA_NAME.pid"
CONFIG="/etc/astra/$ASTRA_NAME.lua"
if [ "$1" = "start" ] ; then
/usr/bin/astra $CONFIG &
PID=$!
echo $PID >$PIDFILE
elif [ "$1" = "stop" ] ; then
/bin/kill $(/bin/cat $PIDFILE)
rm -f $PIDFILE
fi
Здравейте, не знам дали някой все още чета в тази тема, е надявам се някой да ми помогне. Някой може ли да ми помогне как да подкарам cesbo astra на ubuntu 16.06
Теглиш 4та версия, ако я няма на сайта, чукни на лични, ще ти я пратя, прави се конфигурация в зависимост от вида тунер, или от ресрийма и се пуска. При мен работи кат фурия: транспондер от ефирната, 2 транспондер от 39е и рестриймвам от 2 бр. Дм500s...
Как стоят нещата с лицензите за 4та. Спомня си преди време когато експериментирах с астра искаха пари след дадена версия.
Ако можеш направо я качи тук тъкмо ще си имаш и архив http://www.satsupreme.com/ulc.php
https://cesbo.com/download/astra/4.4.182/free/
Само не знам дали конфига от 5та ще работи тук. Конфиг за 4та трябва да потърсим някъде.
Аз на ръка ги правих, като гледах примери. Мога да пусна - при желание, част от моите настройки: рестрийм от дрийм и стрим от двб-т и двб-s
Да, пусни примери, ако не ти е проблем. Благодаря :)
Здравейте, нов съм във форума и във цялото начинание за стреам на телевизия :) Искам да помоля за млако помощ с астрата. Примерно дали може някой да опише стъпките как да я стартираш и как и къде се слага конфиг файла. Благодаря ви предварително.