Хубаво е да се анализира кодирането на другите, така може да се научи много. Това е и принципа на code review, но нека нещата да останат в рамките на хобито и да научим нови неща. Няма проблем според мен всеки да сподели своята версия, да обсъдим добрите неща във всяка и да направим обща финална която да е супер.
Най-важното е нещата да не се приемат лично.
Ако имате желание мога да добавя проект в моето git repository и да направим нещата както трябва.
Къде точно трябва да добава въпросния пач понеже никъде няма за pc 32 bit.
Нека, който ползва cccam протокол или newcamd да тества и да каже дали се ъпдейтва картата с този пач. Аз лично съм го тествал с camd35. Ако преди премахването на 5581 от страна на булсатком е работело ъпването с някой протокол, то и сега трябва да му работи след промените. Този пач не добавя нова функционалност и не решава проблемите на някой протоколи, единствено се премахват проверките за 5581, а в модула за булкрипт се задава caid да е 4aee на рийдъра, и се маха 5581 за tiers настройките.
Според мен не е нужно да се премахва 5581 все още, защото ако го върнат пак другият месец например, пачването ще се прави наново. Нищо чудно и това да им е стратегията всеки месец да ги въртят.
За това няма да видите скоро версия 2 на картата работеща.
От последните версии на оскам Ъпа работи само по camd35 и разбира се с простата подмяна на 5581 с 4аее ще тръгне пак,а ако разгледаш кода ще разбереш, че няма начин да работи по newkamd и cccam но щом сте толкоз отворени се оправяй те се сами съжалявам, че пуснах пача за фикс на Ъпа по всички протоколи.
Весела Коледа на всички.
Това пък за какво ти беше да го пишеш, много сте ограничени скъпи мои сънародници. За няколко реда код сега се сбийте, по горе ви написах че подхода за решаване на проблеми е не пълен и от двата пача, вместо да се хванем и да го направим като хората, вие се карате, не виждам никакъв смисъл от това. Влезте в международната секция на форума и ми покажете една тема с подобно мерене, ако искате да ми докажете че не съм прав.
С риск да ви досадя на Коледа но, някой от вас ще направи ли работещ оскам за mips-oe2.0(1.6), ppc и ppc-old, че да пробваме и ние лаиците?