blackhole, une e kam thene ne postin e meparshem qe nuk funksionon ne dy boxe ne te njejten kohe. Pra ndonese linja nuk eshte si ajo tradicionalja qe jemi mesuar, sjelljen e ka si nje linje e zakonshme. Shkurt qe te funksionoje linja duhet hequr nga rryma njeri prej boxeve qe te funksionoje te tjetri aq me teper qe do te kene te njejten mac adresse.
Per sqarim une nuk posedoj linja te DGA dhe as DM, thjesht isha per vizite diku dhe atje bera provat qe edhe i kam pasqyruar te posti i meparshem.
Tani A e kesaj pune eshte nese DM i nderrohet apo jo mac adresse.
6 shifrat e fundit eshte e sigurte qe i nderrohen, sepse i nderrohen c'do lloj boxi. Puna eshte nese i ndryshohet krejt apo jo.
Ne rastin e vu+, ky lloj boxi pranon cdo lloj mac adresse dhe per kete flas me siguri sepse edhe vete posedoj jo nje por dy vu+.
Per tu ndryshuar mac adresse, hyr me ftp ne DM dhe shko ne /etc/network/if-pre-up.d/ ketu do te shofesh nje file te quajtur nfsroot.
Hapi i pare eshte qe kete file ta ruash ne PC.
Eshte shume e rendesishme qe perpara cdo hapi qe kryen te ruash me pare filet origjinal ne menyre qe cfaredo qe te ndodhe te rikthehesh perseri aty ku ishe.
Hapi i dyte, me butonin e djathte te mausit jepi edit files nfsroot fshi ato qe gjenden brenda dhe kopjo keto rreshta qe po te dergoj. Pas kesaj ne vend te XX:XX:XX:XX:XX:XX do shkruash mac adresse e VU+ (pra te boxit ku ke lnjat e DGA)
Ne kete rast me duhet te kembngul te VU+ ne vend te XX:XX:XX:XX:XX:XX une mund te fus cfaredo lloj shifre qe me vjen ne mend (kuptohet kombinimet e ABCDEF dhe 0123456789) dhe gjithcka shkon ne rregull. Por ne rastin e DM nuk e di nese i ndryshohen edhe 6 shifrat e para 00:09:34:XX:XX:XX.
Nuk kam DM dhe nuk flas dot me siguri.
Code:
#! /bin/sh
# In case the interface is used as nfsroot, avoid ifup, otherwise
# nfsroot may lose response
if [ "$IFACE" = "eth0" ]; then
/sbin/ifconfig eth0 hw ether XX:XX:XX:XX:XX:XX
fi
exit 0
nfsroot=0
if test "x$IFACE" = xlo ; then
exit 0
fi
exec 9<&0 < /proc/mounts
while read dev mtpt fstype rest; do
if test $mtpt = "/" ; then
case $fstype in
nfs | nfs4)
nfsroot=1
nfs_addr=`echo $rest | sed -e 's/^.*addr=\([0-9.]*\).*$/\1/'`
break
;;
*)
;;
esac
fi
done
exec 0<&9 9<&-
test $nfsroot -eq 0 && exit 0
if [ -x /bin/ip -o -x /sbin/ip ] ; then
nfs_iface=`ip route get $nfs_addr | grep dev | sed -e 's/^.*dev \([-a-z0-9.]*\).*$/\1/'`
fi
if test "x$IFACE" = "x$nfs_iface" ; then
echo "ifup skipped for nfsroot interface $nfs_iface"
exit 1
fi
exit 0
Nese mac adresse ne DM nuk ndryshohet teresisht pra te 12 shifrat cdo hap i metejshem do te ishte i kote.
Ki parasysh qe pas ndryshimit te mac adresse edhe IP e DM do te ndryshoj. Por ti pultin e ke ne dore dhe duke shkuar ne Menu-Setup-Network e shikon IP e re.
Per sa i perket kembenguljes tende per te hyre me ftp ne VU+ pra aty ku ke linjat e DGA, eshte nje gje qe mund te realizohet, por eshte opsioni i fundit, sepse per ta marre ato qe te duhen nga VU+ ka nje sere opsionesh te tjera sh me te thjeshta.
Me plugin Reset password nuk mund te besh dot gje. Jo per arsyen qe thua se medemek humbiske edhe linjat(nuk e di kush ta ka shti ne mendje kete ide)
Aresyeja qe nuk ben dot reset password eshte se ai qe te jep linjat pervec se ka nderhyre ne etc/passwd, ka nderhyre edhe ne etc/shadow ose me sakte ka perdorur password qe perdoret ne sistemin linux ne PC.
Perfundimisht nuk ka arsye te prishesh sistemin e tij 'mbrojtes'. Lere te flere i qete mbi dafina. Se sic te thashe ka plot menyra per te depertuar brenda VU+
Ti thjesht verteto nese i ndyshohet mac adressa e plote DM se pa ate eshte e kote te harxhosh kohe me teper. Nqs ndryshohet mund te vazhdosh me tej. Ose shit DM dhe bli nje VU+ tjeter. Dhe atehere e ke te sigurte.
KLM