Здравейте,
имам малък сървър на DM500s =, но трябва да се упна картата, включих применик към сървъра по протокол camd37, но нищо не става чакам повече от 2 часа.
Благодаря ви
Здравейте,
имам малък сървър на DM500s =, но трябва да се упна картата, включих применик към сървъра по протокол camd37, но нищо не става чакам повече от 2 часа.
Благодаря ви
сървъра е дм500с, а приемника е skysat master hd se .
Ако приемника няма инсталиран oscam и то от последните версии, няма как да се обнови. На този приемник няма как да инсталираш въпросният софтуер, така че както ти писа колегата, закачаш една антена за DM500 и ще обновяваш през него. Другият вариант е да намериш някой с приемник с oscam да ти се свързва към dm500. Oscam на приемника който обновява и oscam който чете картата трябва да са последни версии, писали сме в темата за 4аее коя е тя.
В къщи съм направил така: Гледам на NEXT и от изхода LNB съм теглил един коаксиал до db500. Трябва да се изклщчи захранването на конвертора в db500-то, или като при мен, пъхаш само жилото (средното на коаксиала) в db500-то без Fконектор и без да закачаш оплетката. Настройваш дрийма да се писка примерно на БНТ, БТВ или Нова, и си готов. Така дрийма се самообновява, а ти гледаш с твоя си приемник. Когато обаче минеш на канал с V полявизация, дрийма ще спре да обновява, но като минеш пак на H, ще продължи. А бе на месеца ти трябват 2 уникални пакета разбити в след 8-ма дата някъде и след 20-23-та дата.
Благодаря ти много Mminkov
ще пробвам твоя вариянт, като гледам с моя случай няма да стане без да дръпна коаксиален кабел до дм500, така че гледам с skysat, а дм само за сървър.
Незнам това кабела без оплетката е без никаква логика при условие че спирането на захранването е достатъчно. Колеги липсата на заземяване може да стане причина за пожар.
Или да гръмне тунера.
Можете да пробвате другия вариант: без даже да включвате кабела - само доближавате жилото - интересно но на 1 см от входа тунера хваща...