Разгледай темите тук в тази секция описал съм всичко. При мен тайна само са ми личните неща, да си трая понеже другите да са по зле от мен никога не съм споделял това. Както писах тунерите са ефирен и кабелен. Единият е ite9135 другият е dvb-sky 680 мисля му е модела.
Жоро, аз не използвам tvheadend а vdr, и на rpi което е сървър не се гледа, също съм оптимизирал raspbian и съм го клокнал на 1000Mhz. Работи пушка стриймва HD със 15Mbits без каквато и следа от насичане. Обърни внимание на софтуерната ми конфигурация защото там е отговора на това което ме питаш. Започна ли да гледам и на него да няма да работи, но само за стрийма работи по добре от pc Intel nuc с процесор atom.
За DVB-T това работи на Raspberry-то
RTL2832U R820T, Newsky TV28T v2 USB DVB-T & RTL-SDR Receiver, RTL2832U & R820T Tuner, MCX Input
vdr е най-яката програма - онзи ден излезе нова версия btw.
Горното устройство можете да го намерите в ebay по името му и е под 10 долара.
Като USB тунер ще върши ли работа Prof Revolution DVB-S2 7500? Самостоятелно на отделен компютър дали ще работи с оскам или трябва да се комбинира с нещо като Распбери или ТБС 2910 матрикс?
Ето тук може да се намери списък със тествани устройства http://elinux.org/RPi_VerifiedPeriph...nd_DVB_devices imperia благодаря за информацията ще се компилира следобед.
В моят случай благодарение на теб си я инсталирах на rpi за което съм ти изключително благодарен че ме насочи.
Линка го махнах но пълното име, приблизителна цена и от къде да се намери без линк може да се пише и ще свърши същата работаАз бих заложил на sundtek нямам такава, но отзивите са само положителни.
Обнових го до последната също и плъгините които използвам те са: dvb-api, restfulapi и
streamdev. Всичко работи отлично на моето rpi, препоръчвам го на всички, с PLEX сървър и vdr добавка epg се вижда нормално.
С последната версия направо си пълня ъплоуда до край и RPI не мърда.