kete konfigurim kam bere "Uncommitted DiSeqc comand do ta vesh te njejte me lnb psh sat hot bird lnb 3 Uncommitted DiSeqc comand input 3 dhe keshtu me radhe" , por mbase lnb i kam me kater dalje te lidhura me tre aparate mbase duhet bere konfigurimi i njejte ne te tre aparatet apo nuk ka lidhje me kete, apo ka te bej me llojin e diseq ??
***useless quote***
po me duket se konfigurimi behet i njejte ne te tre apo kater aparatet qe te jemi me sigurt ne pergjigjet tona ,(shoqerore)beji nji foto kokes dhe pakes pamjes ne tv .
Pse nuk po mundem me regjistru hot bird-in 13°E ne Amiko Mini HD SE edhe pse i kom 3 lnb e kom te regjistrum vetem astra 19.2°E edhe eutelsat 16°E jam duke e provuar automatic instalation po nuk instalohet vetem i kom regjistru permes satelitit te astres programet e Hot Birdit por tasht po duhet saher me hy me ndrru lnb per me kshyr hot birdin kurse astra ndalet .Ne DreamBox 500S bon sateliti.
***useless quote***]
si e ke filluar rregjistrin ne dm
Kur e kom ble dm i ka pas te regjistrum satelitet amo te amiko nuk po regjistrohen i kom lnb1/4 eutelsat 16°E , lnb 2/4 Astra 19.2 , lnb 3/4 nuk po regjistrohet hot boridi i kom regjstru ne astra kanalet e 13°E , tasht nuk po bojn meniher edhe astra19.2 edhe kanalet e hotbirdit , po duhet gjith me ja ndrru lnb nga lnb 2/4 ne lnb 3/4 per me i rrok kanalet e 13°E edhe ana sjelltas . Spedi sa po jam i qart .
***useless quote***
sbesoj qe lnb (konfigurim ) te ket shum ndryshime na amiko tek dm por pse tjerat nuk kuptohen nuk di.(NUK KAM PARE DERI ME SOT ndonji gje me ndryshe ,po flas per vete ,QE TE mos keqkuptohemi )
lnb single dhe nje monoblock ne nje parobole a ndonje mundesi me u lidhe me diseqc 4/1
Dikush me tha se mundet keshtu ( LNB monoblok lidhet porta A e diseqc 4/1 e tjetra lnb te porta B ) u mundova por jo
Nese di dikush ndonje menyre se si mundet te funksionoj,
Ju faleminderit
***useless quote***
Lidhja eshte ne rregull por kerkon dhe konfigurimin e duhur dhe disenqc qe te perputhet me konfigurimin qe te punoj me version 1.1
LNB monoblock1.jpgLNB monoblock2.jpgLNB single.jpg
Une e kam Image BlackHole 2.1.1 Dekoderi Vu+Duo2
Ja konfigurimi im
Po kjo nuk funksionon jam munduar sot nja 3 ore