***useless quote***
Ke te drejte MX7,kete pune bera dhe sinjali eshte me i dobet,po kam sac vetem per anglezet e perseri i kap,faleminderit...
***useless quote***
Ke te drejte MX7,kete pune bera dhe sinjali eshte me i dobet,po kam sac vetem per anglezet e perseri i kap,faleminderit...
***useless quote***
Cfare madhesie e ke Sacin dhe ne c' vend je qe e kap. Un jam ne tirane dhe nuk arrim ta kap.
***useless quote***
Perdor nje sac me madhesi 110 me 120 dhe vetem per kanalet angleze,nuk kapen te gjithe kanalet po paketa e filmave dhe sportet si dhe shume te tjera kapen ne Elbasan,ma do mendja se dhe ne Tirane duhet te kapen...
kapen kanalet angleze por duhet sac 120 cm e siper
Dicka ka ndryshuar te astra 28.2 por nuk kame ndonje informacion.
Pas kaq kohesh po shohe Setanta Sports, MUTV e shume kanale te tjerra ne frekuencat e astra2f.
Keto me antene 110cm qender 28.2.
Nese dikush tjeter shikon ndryshime te thoj.
Un kam Sac 110 Cm Multifeed me qender 13 E un kap Anglezet shume mire 75 % Sinjal, flas per Kanalet sportive, Lokacioni Zvicer.
ndoshta bej gabim ,por me mire sesa te hap nje teme tjeter, mendova ta postoj ketu pyetjen qe kam. Duke shpresuar edhe ne mirekuptimin e moderatoreve. Pyetja ime eshte kjo. Tani me afrimin e stines se veres, ketu ku banoj une, arrij te kap edhe Digitalin tokesor italian, ne disa ore te dites. Per testimin e sinjalit kam perdorur 3 modele antenash te cilat po i postoj edhe me foto me poshte. Tani duke marre parasysh qe drejtimi i antenes per te kapur dga tok. nga ai Dtt italian nuk eshte ne te njejtin drejtim, atehere une vendosa dy antena, me drejtimet respektive per te dyja sinjalet, dhe i lidha nje spliter 2x1, mirepo ketu krijohej nje konflikt dhe sinjali cakordohej dhe nuk stabilizohej. 2 jane pyetjet e mia.
1- c'fare pajisje me duhet te instaloj qe te eleminoj kete konflikt te sinjalit dhe te kem sinjal te qendrueshem ne te dyja drejtimet dhe qe te dalin ne nje kabull te vetem ne fund??
2- a ndikon vendosja e nje amplifikatori ne rritjen e fuqise se sinjalit te antenes Dtt , me teper per dtt italian duke marre per baze faktin qe eshte ne varesi te kushteve atmosferike?? Nese po cilin me rekomandoni.
Nje rekomandim per moderatoret. Duke marre ne konsiderate qe disa platforma me pagese si ne shqiperi edhe jashte saj, jane te shikueshem me dekodera linux E2 dhe te tjere, mendoj se duhet te hapim edhe nje teme per per antenat tokesore DVB-T&T2. Nese moderatoreve u duket i pavend ky postim mund ta fshijne. Flm.
kapoaug!
Mesa di unë sinjali digital nuk punon me asnjë lloj përforcuesi(ata përdoren vetëm për sinjalin analog).Ndërsa spliterat përdoren kur ke vetëm një antenë dhe sinjalin e ndan në disa televizorë,varësisht nga daljet që ka spliteri.Unë nuk e di nëse ekziston një paisje e tillë,që të bashkojë sinjalin e disa antenave në një sinjal të vetëm.Të shohim nëse dikush tjetër ka njohuri nëse ka të tilla paisje.Suksese!
***useless quote***
Dixhitali tokesor instalohet ne dy forma. Aktive & pasive. Aktive=me amplifikator,,Pasive=pa amplifikator. Amplifikatoret perdoren edhe per perforcimin e sinjalit kur ka humbje ne linje, per edhe per rritjen e DB. Une spliterin e perdora ne te kundert, por ishte nje eksperiment.. Mendoj se pajisjen qe e bejne kete pune jane disa kuti me nje qark brenda qe kana dy hyrje UHF & VHF dhe nje dalje te vetme..
Nuk ka asnje dallim ndermjet sinjalit te antenes analog apo digital edhe frekuencat jane te njejta UHF 21-69
Ndryshimi eshte se me digital tokesor ne nje frekuence futen disa kanale ndersa ne analog vetem nje kanal.
Kur vendos dy antena nuk ke probleme per sinjalin por per frekuencat.
Nese dy kanale jane ne nje frekuence atehere nuk shikon asgje!