Prsh MX7 une vendosa astra2e 28.2e por fillimishte me nje pjate 80cm shikoja te gjithe sky sportet dhe filmat, tani me pjate 1m shikoj 4 sky sport dhe nje pjese te filmave qe me para nuk mi merte me pjaten 80cm, po ashtu me pjaten 1m shikoj dhe bt. sport dhe setanta sport qe me para nuk mi merte me pjaten 80cm, pjata ime eshte ne gjendje te mire dhe me pare me kete pjate shikoja thorin 1.0 w, po ashtu dhe koka ka qene ne gjendje pune, me cilin stacion ose frekuence te sky 28.2e duhet te beje prove per te gjetur sinjalin e astra2e 28.2e qe me pjate 1m ti kap te gjitha kanalet e zones evropiane. Klm.
Kam nje pjate 80cm dhe dua te bej nje multifeed me slim lnb 13,16,19,28. Ka ndonje ndonje eksperience te tille nese eshte e mundur te behet thjesht?
Cfare shine multifeed me duhet te blej (jetoj ne gjermani) dhe cfare lnb per kualitet dhe qe te zene sa me pak vend? Kam arritur te bej 16, 19, 28 me lnb normale, jo slim, por me slim nuk e kam provuar ndonjehere te kam cdo 3 grade nje satelit. Flm
prsh cfare mendimi ke per kete aparat Digital Satellite Receiver or finder Combo dvb t2 + S2 HD 1080P dvb-t2 dvb-s2 tv Box H.264 / MPEG-2/4 for Russia Europe Colombia.sms pm
Jetoke ne Gjermani qe do te thote se nuk ke probleme per zonen evropiane te 28.2 por ke probleme per 16E.
Vendose parabolen te fiksuar 100% per 16E dhe te gjesh nje menyre qe lnb e 13 dhe 19.2 te jene te ngjitura plotesisht me lnb e qendres.
Nga lnb e 19.2 duhet te gjeshe nje shine elastike domethene llamarine e bute qe ti japesh formen atje ku eshte sinjali.
Keto jane nese s`ke mundesi per parabole te dyte.
Ketu ne Athine kam perdorur per shume kohe nje parabole 110cm me 16E ne qender dhe kisha arritur te kisha satelitet nga 39E ne 0.8W
Me kete parabole nuk kisha sinjal te mire per 28.2 por per ne Gjermani ndryshon puna.
Ne qofte se nuk ka mundesi qe te vesh parabole te dyte atehere te duhet nje parabole e madhe sipas mundesive e vendosur ne piken e Jugut dhe majtas e djathtas vendos lnb e tjerra.
Per Athinen eshte 23.5E lnb e qendres,per Tiranen 19.2E dhe per zonen ku banon duhet te jete 16E ose 13E, shiko ne google koordinatat.
Ketu ne Athine me nje parabole 120cm e siper me qender 23.5E kap te gjithe 42E deri 0.8W me 3 shina dhe lnb e duhura slim dhe normale.
Per saktesi sinjali me i forte eshte per 31,5E e me pas vjen 23.5E,19.2E,13E
Praktika te meson se cfare duhet!
Qe te kesh sinjal te mire duhet nje antene e vecante.
Me motor ke humbje sinjali te rrotullimi i lnb. Duhet te fiksosh mire motorin fiks ne jug dhe me pas duhet te rregullosh rrotudhimin e lnb per 42E dhe 30W, duhet te gjeshe nje pike qe te kesh maksimumin e sinjalit te 42E dhe 30W.