Prog quhet Geostationary Orbit Tracker ose shkurt GorbTrack
Eshte nje prog i vjeter. Ne dijenine time versioni i fundit eshte i 2004. Une e kam shkarkuar dhe instaluar shume kohe me pare, madje perpara se te isha anetar i ketij forumi. Per kete arsye mu desh nje kohe e gjate te rikerkoja ne lidhje me te.
Nje prej antiviruseve qe kam perdorur aso kohe ma ka nxjerre me virus. Ky ka qene edhe shkaku qe nuk e kam postuar me heret ketu. Asnje prej antiviruseve te tjere qe kam perdorur ne gjithe keto vite nuk ka konstatuar gje apo nuk ka gjetur virus ne te. Gjithsesi ende hezitoj ta postoj te gatshem.
Keshtu qe nese ti apo dikush tjeter jeni te interesuar mund ta shkarkoni ketu
E kam provuar me windows xp, 2000 7 dhe 8 por jo me 10 se kete te fundit mezi qe e hoqa qafe.
Pas instalimit te programit duhet te rinovosh Sats.csv qe mund ta shkarkosh ketu Ky file futet ne dosjen GorbTrack qe eshte krijuar pas instalimit te programit. Por ky file duhet modifikuar duke hequr satelitet e tepert ose me sakte duke hequr satelitet qe nuk merren me transmetime televizive. Personalisht preferoj tu heq edhe emrat. sepse orientohem me mire vetem me pozicionet satelitore. Nqs do te perdoresh programin me file Sats.csv origjinal do te perftosh nje pamje xhungle si kjo ne foto:
1.png
Duhen shkarkuar gjithashtu Contry Files qe perfaqesojne te dhenat per cdo shtet ku perfshihen qytetet, fshatrat, lagjet etj. Programi pasi instalohet ka vetem filen e hollandes, keshtu qe je i detyruar te shkarkosh filet e vendit apo vendeve qe te interesojne. Te kjo faqe ketu shkarkohen filet e shtetit apo shteteve qe te interesojne. Psh shkon te Albania, klikon mbi te dhe do shkarkohet al.zip. Pasi e shkarkon, unzip dhe filen al.txt e vendos ne dosjen Countries qe ndodhet brenda dosjes GorbTrack(e krijuar pas instalimit te prog ne PC) Po keshtu veproj me te gjithe shtetet qe dua ti kem ne prog.
Kosova nuk ndodhet ne listen e shteteve ne program, keshtu qe duhet me bo nje sajese te vogel. Filen kv.txt e nxjerrim nga kv.zip si ne rastin e Shqiperise.
kv.txt e riemertoj fjala vjen an.txt qe ne te vertete eshte file qe perfaqeson Andorren. Dhe filen an.txt e vendos po ne dosjen Countries. Mund te zgjedh cfaredo emri mjaft te jete shkurtimi i nje shteti ekzistues.
Kur shkoj ne program te Location zgjedh Andorra dhe kur do te me duhet te zgjedh City aty ndodhen te gjithe qytetet dhe fshatrat e Kosoves si ne foto:
2.png
Per te perdorur kete program me efikasitet duhet nje pervoje e gjate me te. Une nuk mund te jap me teper sqarime se i bie ta kaloje jo vetem kete nate zgjuar por edhe shume te tjera. E kam fjalen qe nuk eshte dhe aq i veshtire per tu perdorur, por me veshtire eshte te sqarosh te gjithe elementet e atij programi.
Ps: Nuk kam kohe as ta redaktoj kete qe shkrova.
KLM