Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 83 of 100 FirstFirst ... 3358737881828384858893 ... LastLast
Results 821 to 830 of 994

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime

Quote Originally Posted by Joni-2012 View Post
    Fillestari si quhet ky programi qe ke perdor ti, qe i jep keto te dhenat satelitore keshtu?
    Prog quhet Geostationary Orbit Tracker ose shkurt GorbTrack
    Eshte nje prog i vjeter. Ne dijenine time versioni i fundit eshte i 2004. Une e kam shkarkuar dhe instaluar shume kohe me pare, madje perpara se te isha anetar i ketij forumi. Per kete arsye mu desh nje kohe e gjate te rikerkoja ne lidhje me te.
    Nje prej antiviruseve qe kam perdorur aso kohe ma ka nxjerre me virus. Ky ka qene edhe shkaku qe nuk e kam postuar me heret ketu. Asnje prej antiviruseve te tjere qe kam perdorur ne gjithe keto vite nuk ka konstatuar gje apo nuk ka gjetur virus ne te. Gjithsesi ende hezitoj ta postoj te gatshem.
    Keshtu qe nese ti apo dikush tjeter jeni te interesuar mund ta shkarkoni ketu
    E kam provuar me windows xp, 2000 7 dhe 8 por jo me 10 se kete te fundit mezi qe e hoqa qafe.

Pas instalimit te programit duhet te rinovosh Sats.csv qe mund ta shkarkosh ketu Ky file futet ne dosjen GorbTrack qe eshte krijuar pas instalimit te programit. Por ky file duhet modifikuar duke hequr satelitet e tepert ose me sakte duke hequr satelitet qe nuk merren me transmetime televizive. Personalisht preferoj tu heq edhe emrat. sepse orientohem me mire vetem me pozicionet satelitore. Nqs do te perdoresh programin me file Sats.csv origjinal do te perftosh nje pamje xhungle si kjo ne foto:

1.png

Duhen shkarkuar gjithashtu Contry Files qe perfaqesojne te dhenat per cdo shtet ku perfshihen qytetet, fshatrat, lagjet etj. Programi pasi instalohet ka vetem filen e hollandes, keshtu qe je i detyruar te shkarkosh filet e vendit apo vendeve qe te interesojne. Te kjo faqe ketu shkarkohen filet e shtetit apo shteteve qe te interesojne. Psh shkon te Albania, klikon mbi te dhe do shkarkohet al.zip. Pasi e shkarkon, unzip dhe filen al.txt e vendos ne dosjen Countries qe ndodhet brenda dosjes GorbTrack(e krijuar pas instalimit te prog ne PC) Po keshtu veproj me te gjithe shtetet qe dua ti kem ne prog.
    Kosova nuk ndodhet ne listen e shteteve ne program, keshtu qe duhet me bo nje sajese te vogel. Filen kv.txt e nxjerrim nga kv.zip si ne rastin e Shqiperise.
    kv.txt e riemertoj fjala vjen an.txt qe ne te vertete eshte file qe perfaqeson Andorren. Dhe filen an.txt e vendos po ne dosjen Countries. Mund te zgjedh cfaredo emri mjaft te jete shkurtimi i nje shteti ekzistues.
    Kur shkoj ne program te Location zgjedh Andorra dhe kur do te me duhet te zgjedh City aty ndodhen te gjithe qytetet dhe fshatrat e Kosoves si ne foto:

2.png

Per te perdorur kete program me efikasitet duhet nje pervoje e gjate me te. Une nuk mund te jap me teper sqarime se i bie ta kaloje jo vetem kete nate zgjuar por edhe shume te tjera. E kam fjalen qe nuk eshte dhe aq i veshtire per tu perdorur, por me veshtire eshte te sqarosh te gjithe elementet e atij programi.

Ps: Nuk kam kohe as ta redaktoj kete qe shkrova.

KLM

2. Advertise Here
    Contributing Member
    Uploads
    1

Pershendetje e gezuar vitin e ri 2017 te gjithe anetareve te forumit....Kush me thote se sa eshte frekuenca qe perdor RTSH ne T2 per tokesorin dhe a kapet per momentin ne Elbasan????

Senior Member
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by fati54 View Post
    Pershendetje e gezuar vitin e ri 2017 te gjithe anetareve te forumit....Kush me thote se sa eshte frekuenca qe perdor RTSH ne T2 per tokesorin dhe a kapet per momentin ne Elbasan????
    474000/8Mhz. NeTirane eshte ok sinjali.

Member
    Uploads
    0

pershendetje, doja te dija sesi duhet te veproj per te vendosur nje motor, eshte hera e pare qe merrem. duket model i vjeter, ndoshta nuk eshte shum i avancuar "stab hh120".sa grade duhet vendosur pjesa anesore, jetoj ne tirane, dhe si mund te gjej pozicionin zero qe te perputhet me 0 e motorit. dhe tek pjesa e instalimit ne dekoder si duhet vepruar? flm paraprakisht

Senior Member
    Uploads
    0

alban12!
    Gjej faqen ketu Aty ke çdo detaj të montimit të paraboles me motor. Suksese!

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by rihatakud View Post
    alban12!
    Gjej faqen ketu Aty ke çdo detaj të montimit të paraboles me motor. Suksese!
    sh flm plako, do e provoj. ps: ta paskam dhon nji yll, si boj dot prap :P

Senior Member
    Uploads
    1

Pershendetje,
    Di njeri te me thote nese ne Tirane mund te gjenden antena te medha psh 1.5m ose 1.8m?

Flm!

Senior Member arbend's Avatar
    Uploads
    10

Quote Originally Posted by albsky View Post
    Pershendetje,
    Di njeri te me thote nese ne Tirane mund te gjenden antena te medha psh 1.5m ose 1.8m?

Flm!
    Pyet nji here te 21 Dhjetori...mbrapa Ambulances poshte ne bodrum te nje Pallati shumkatesh....1.20m e di qe ka patur..

Member
    Uploads
    0

sot vendosa nje sac te ri, kapa astra28.2, arrij te kap shumicen e kanaleve, por te kanelet e filmave sinjali nuk me shkon me shume se 40-45%, a eshte sateliti qe ka mbulim te keq ne tirane, apo ka mundesi te kap me shume sinjal. ps:jane disa kanale si btsport qe nuk japin shenje fare, si dhe kanalet gjeneraliste angleze. cfare problemi mund te kete??

Senior Member
    Uploads
    9

Quote Originally Posted by alban12 View Post
    sot vendosa nje sac te ri, kapa astra28.2, arrij te kap shumicen e kanaleve, por te kanelet e filmave sinjali nuk me shkon me shume se 40-45%, a eshte sateliti qe ka mbulim te keq ne tirane, apo ka mundesi te kap me shume sinjal. ps:jane disa kanale si btsport qe nuk japin shenje fare, si dhe kanalet gjeneraliste angleze. cfare problemi mund te kete??
    aq sinjal kam edhe une per kanalet e filmave por sidoqofte rralle ngecin.
    Kanalet e tjera qe kane sinjl zero nuk tranmetohen fare per kete zone te Europes ☺

Advertise Here