@Santan4
Mundesh edhe ta kapesh me nje tas 1.5 M duke pare qe 1.20 e kam un dhe jane pothuajse ngjitur :)
Per sinjal perfekt nuk e di!
Pershendetje!
Kam nje problem kohet e fundit me motorrin. Shkon deri ne 19 grade east dhe me tej nuk vete (psh ne 16,13,9 east). Kur zgjedh kanalet e hotbird thjesht shkon deri tek 19 grad dhe me pas nuk luan. Kur zgjedh kanalet e 19.2 28.2 26.0 etj leviz pa problem. Me cpashe ne internet thuhej qe duhet bere reset motorrit, por se kuptova mire se ku i behet. A mund te me jepni nje zgjidhje rreth ketij problemi dhe a eshte e mundur qe kete problem ta shkaktoj imazhi i dm500s (edhe pse me kete imazh kam kohe qe punoj + e provova dhe me dekoderin e dga dhe po i njejti problem del).
Faleminderit!
tek motorri ku lidhet kabulli jan dy lidhje nji hyrje lnb dhe dajle per ne reciever tek vendi ku eshte hyrja dhe dalja ka dy butona qe po ti shtypesh me gish njera eshte per lindje njera perendim midis atyre bytanave te tejdukshem duhet te jet nji vrim e vogel mezi dallohet me dicka me nji kush shkrepse ose ndonji tel te holle e vendos tek vrima dhe eshtyn deri sa te degjosh nji klik per tre a pes sekonda kjo sherben per ti ber reset motorrit
Tung Pershendetje
Kam një pytje ndoshta më ndimon ndokush
Posedoj 2 resivera njëri esht Flybox Digitalb & Vu Solo2 , a ka mundesi me një statallit me 3 lnb 13e 16e 19e si mundi ti lidh me nje kabel,,të 2 resiverat
apo me duhet ndonjë Disec une kam per momentin një disec 1x4 po me si apo shkurt a ka mundesi të 2 resiverat me punu jo te njëjten koh,se keshtu siq i kam une po duhet
me ndrru kablin e sattallit het ne flybox her ne vu solo2 po me neverit keshtu falm per mirkuptim
Nji variant eshte qe cdo LNB te jete me 2 dalje kablli per te njejtin satelit ....dhe te perdoresh 2 dizeke vec e vec me nga nji dalje me kabell kryesor per secilin aparat......Tjeter variant vetem me nji Disec dhe me nji kabell kryesor mund te te thone te tjeret.....
Arrita ta rregulloj duke ja hequr limitet qe ia kisha vene gabimisht me dekoderin e dga. Gjithcka eshte kthyer normalisht tani