Kam nje sugjerim qe mbase ju ben pune per ata qe perdorin motor kerkimi per satelite, nga pervoja ime shume vjecare me motor dhe pa motor sepse keshtu fiksohemi ne pas botes satelitore kam vene re se duke vendosur motorin ne Astra 19E dhe parametrat e motorit ne zero saci ne drejtim te lindjes me punonte ok me te gjithe satelitet dhe frekuencat, ndersa kur saci rrotullohej nga perendimi mbas kendit 4.8W 7W 12W 15W e lart me mungonin shume frekuenca dhe fillova te veproj edhe duke ulur pak kendin ne valen me te dobet derisa e coja ne nivelin me te larte, ne fillim keshtu kam vepruar per Hispasat 30W, hap pas hapi edhe ne satelit 22W dhe kur erdhi puna per Hispasat cdo gje ishte ok, pra cdo pune ka pak mundim ne fillim jo cdo gje eshte e lehte ne fillim dhe me pas sheh se kjo pune behet me e lehte, provoni edhe ju qe nuk gjeni satelite te ndryshem keshtu dhe do te shihni se cdo gje eshte ok, ju pershendes, Tung:
Nese ke pasur ate satelit te regjistruar nenkupton se e ke pasur 45.7 grade.tani te duhet ta ulesh no 39 grade pra ndryshimi eshte gati 7 grade .prov ta ulesh kendin mesatarish 1cm ose pak me pak...me disa prova do ta gjesh nuk eshte e veshtire.Kush guxon dhe e provon sigurisht dhe e realizon.KLM!
Sa duhet te jete diametri i paraboles per te kapur Nilesat 7 west ne Tirane?
Pershendetje forumi.. Po montoja nje parabol sot dhe nuk arrita te kapja dot paketat shqiptare vetem tvsh sat arrita.. te tjerat s'kane sinjal fare.. Pengesa nuk ka perpara, parabola esht 90cm vendodhja gjermani. Me ben habi se ne te njejtin qytet i kam kapur shqiptaret edhe me parabol pak me te vogel! Lnb eshte 0,2db por pak model i vjeter.
Keni ndonje mendim?
nese e ke kap TVSH aty e ke ne rregull se paketa tring e digitalb kan me shum signal se TVSH po per mendimin tim resiverin [boxin] te jesh i sigurt se ti suporton se Tvsh e Rtk hapen edhe me resiver digital te thjesht kurse tringu e digitalbi duhet ta kesh boxin ma te avancuar
Tvsh ka sinjal goxha te mire..Boxi eshte Megasat HD edhe i listova kanalet tek shpija ime te gjitha ne rregull edhe me parabol me te vogel.. edhe lnb provova 2 - 3 cope por vec tvsh punon!