Vetem nje sqarrim per ata qe duan te bejne provat per banden C!
Ne nje hapesire prej 20km2 ku ka antena 4G te celulareve nxjerrin jashte loje komplet frekuencat e bandes C!
Me pak fjale nese doni te shikoni banden C duhet te jete diku qe nuk mund te kapi internet smartfoni juaj!
Nuk qendron kjo ide ti falimnerit qe na jep informacion por un shikoj pa problem,kanalet koreane tek 9 est te trasmetimit c band,dhe jo me large se 300 metra vije ajrore kam antena e vodafonit amc .un jam mu ne qender te ELBASANIT.Prap falimderit
Une e thashe si informacion. Nese dikush eshte i interresuar per banden C te kerkoje ne google # Interference of 4G frequencies with c band communication satellites.
Per cdo gje teknologjia gjen zgjidhje me vendosjen e filtrave!
Per sinjalin tokesor qe ndoshta ne Shqiperi nuk ka hyre akoma eshte vendosur qe ne banden UHF ch 61-69 jane per sherbimet e celulareve.
Per kete prej kohesh kane dale si i thone ne shqip perforcuesa me filtra per ch61-69
Ne Shqiperi ka akoma kanale ne keto frekuenca e besoj se me shpejt do shiten frekuencat per sherbimet telefonike sesa te behet nderrimi i kanaleve ne frekuence tjeter!
Pėrshėndetje ka ndonjė mėnyre te thjeshte pėr te gjetur kėndin vertikal te ēdo sateliti kur kėndi i pjatės nuk ėshtė i vizuar dhe nuk di sa duhet ta ulesh ose ta ngresh pjatėn.
Faleminderit.
evi3 !
Edhe sikur pjata tė ketė vijėzime,kėndi vertikal nuk ėshtė i sigurtė se ėshtė gjetur. Unė pėr gjetje sinjali gjithmonė kam pėrdorur njė dekoder ODS 3000C qė ėshtė mė i miri ,kur s'ke satfinder.Gjej satelitin qė don,e ēon te njė frekuencė qė ėshtė e sigurtė se ka sinjal dhe ėshtė nė transmetim dhe lėviz me ngadalė saēin lart-poshtė dhe e ndalon aty ku sinjali ėshtė mė i lartė.Pastaj e lėviz majtas-djathtas dhe gjen kualitetin dhe satelitin e ke nė pozicionin e duhur kur ke sinjalin dhe kualitetin mė tė lartė.Kjo ėshtė eksperienca ime,por secili ka ekspariencėn e tij Suksese!
persh.dini gje kam problem me disa kanale ne dga satelit e pervova me dy decoddera enigma dhe bware kush mund ta ket fajin me thot Tune falied/te gjth te tjerat jan ok dmth gjermanet tringu italianet etj.
dhe nje pyetje tjeteer.une kam 13/16/19 me sac 120 a mundet ta ndryshoj persh te kap anglezet si i behet?
Nqs je duke perdorur listat e Vhannibal, ka mundesi te kesh problem me FEC te frekuences 10762 H 30000. (Nga Auto duhet ta besh 3/5)
ose mund ta ndryshosh me pult ose ende pa e hedhur ne box
me Dreambox Edit
all satellites - shko te sateliti 16°E - mbi frekuencen 10762 H 30000 (me butonin e djathte te mausit) Edit Transponder Data dhe aty ndrysho FEC nga Auto ne 3/5
me Dreamset
Edit Settings - zgjidh satelitin 16°E - mbi frekuencen 10762 H 30000 (me butonin e djathte te mausit) Transponder Properties dhe aty ndrysho FEC nga Auto ne 3/5
Shpresoj te jete ai problemi.
Per pyetjen e dyte une s'pergjigjem dot se nuk banoj ne Shqiperi. Besoj qe dikush tjeter qe banon aty mund te pergjigjet me konkretisht.
KLM