Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 96 of 103 FirstFirst ... 467186919495969798101 ... LastLast
Results 951 to 960 of 1023

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime

Moderator Tuci-Puci's Avatar
    Uploads
    992

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime

Quote Originally Posted by flamurtari View Post
    Hera e fundit qe do nderhyj . Shiko kete opsjon qe po te shkruaj Me opsjonin DVB-S nuk e ke fec 3/5 kete opsjon e ke kur e ndryshon ne DVB-S2 nqs nuk e ke kete opsjon mendoj ketu eshte problemi jot
    Po ai nuk e ka te njejten menu,nga e ke mare ti kete, nga cili aparat ??

uranqe,shiko njeher tek pid,i ben do te ndryshime ??

Shiko foton.

https://ezgif.com/crop/ezgif-1-abdaecee684e.png
    Attached Images Attached Images

2. Advertise Here
    VIP Member
    Uploads
    109

Quote Originally Posted by uranqe View Post
    Po Flamurtari e kam parasysh sepse jam dhe une nga 2010 ne kete forum, e nga 2000 ne boten e sateliteve. (Thene te drejten tek antenat jo dhe shume pervoje, gjithmon me pervoja te keqe)

Sidoqofte sa per ta skjaruar edhe njeher resirveri im eshte Starsat Extreme 2000 me server Forever IKS active.

Si ne fillim une kam pjaten (dish) te digitalbit ate qe e shet digitalbi 80cm apo nuk di qfare madhesie, koken (LNB) e kisha Koke lnb dyshe dhe jo me diseq.

Rastesisht kisha kapur njeher TOP CHANNEL pra ne frekuencen 10.762H/ 30000/ FEC. 3/4 por vetem me 64% dhe jo stabil nderkohe qe SuperSport ishte 92%.

Si fillim kete FEC resirveri im nuk po ma jep opcionin 3/5 pra eshte 1/2, 2/3, 3/4, 4/5, 5/6 etj. Por nuk ma jep si mundesi 3/5, kur thua kalo te sitstemi DVB-2 nuk e kam te kjarte si te kaloj ne kete sistem!

Me larte kisha marr edhe sugjerime qe te ndrroj softwaren e boxit gje te cilen e bera, prap njesoj.
    Kishte ide te lidhjeve te ndryshme ne shtepi qe mund te shkaktojn konflikt siq jane: telefoni ajror i shtepijes, pajisjet wifi, tel e gjithqka. Te gjitha i kam bere off kam provuar njesoj.

Pastaj kisha dyshimet e mija tek LNB qe ndoshta kishte probleme me frekuenca te caktuara, ndrrova lnb dhe morra nje nga shoku lnb 1 pra single e vendosa, dhe fare leht gjeta sinjalin tek frekuencat e SuperSport (10845H, 30000) SINJALI TEK SUPERSPORT 97% Signal dhe 92% Quality. Por TOP CHANNEL VAZHDON TE JETE 00%

Per te hequr dyshimin edhe tek pajisja pra tek resirveri (boxi) mora fishen kablen dhe vendosa direkt tek TV i shtepijes pasi suporton DVB-S pra eshte satelitor. I futa frekuencat e SUPERSPORT dhe kishte sinjal nderkohe tek frekuenca e TOPIT perseri 00%.

Krejt ne fund nderkohe qe eshte tek SUPERSPORT Sinjali shume mire pra 92% po shkoj tek frekuenca e TOPIT dhe po leje saktesisht ashtu si me ke derguar frekuencat dhe FEC AUTO pasi opcioni 3/5 nuk e kam siq e shpjegova me lart, perseri njejet.

Per momentin kam mbetur pa opcione perveq te kaloj dhe nje jave mbi qati dhe pa pasur rezultat nderkohe qe temperaturat jane ra ne 0 grad celsius aq sa sinjali i Topit.

Sidoqofte ju faleminderit te gjitheve per kohen dhe mundin qe po jepni per te me ndihmuar me kete rast.
    mirembrema.tani po qe jep disa hollesi ,piata e digitalbit ka kok 2 te bashkume me disekt mbrenda 1 hotbird dhe 2 digitalbin ti me sa kuptoj ke kok me 2 dalje dhe ke vendos adaptorin plastik qe ka koka e lnb per piaten e d/g ,,,nuk e di n.q.s ke aparat per matjen e sinjalit sepse te gjitha keto qe shkruan pa aparat ne kete difekt te veshtire eshte pak e veshtire shoku ...p/sh koka mund te dete ta levizesh pak majtas apo djathtas etjer...dhe 2 frekuenca p/sh super sport dhe top channel jane dhe 2 transponder te ndryshem etjer etjer prandaj ke dhe 2 rezultate te ndryshme prandaj kemi shpesh frekuenca te lehta dhe te veshtira per tu kapur etjer....,,besoj nga te gjithe diskutimi i perbashket ta thash dhe me perpara nderro piaten dhe kabllin bashke per derisa te tjerat i ke provuar te gjitha erdhi koha per nje rifreskim kz eshte mendimi im (por mos merr piate digitalbi dhe merre te pakte 1 meter dhe lnb 0.1db)(3 kam pasur ne me shume vjet 2-3 raste qe nuk kapja dhe une p.sh topin apo sportet si frekuence dhe e di cfare me ka qelluar ke boshti nuk ishte ne qender nga cmontimi qe kishe bere klienti dhe piata ka dal nga qendra dhe njehere kam qelluar te kete nderhyrje bga antene VHF qe ishte e instaluar ne tarece nga nje ushtar i natos dhe e di cfare bera leviza piaten me larg ne je vend tjeter....etjer ...te rekomandoj merr aparatin dh shko tek nje shok dhe bej kerkim kanalesh atje ...)

VIP Member
    Uploads
    109

Quote Originally Posted by flamurtari View Post
    Hera e fundit qe do nderhyj . Shiko kete opsjon qe po te shkruaj Me opsjonin DVB-S nuk e ke fec 3/5 kete opsjon e ke kur e ndryshon ne DVB-S2 nqs nuk e ke kete opsjon mendoj ketu eshte problemi jot
    kjo eshte nga dream box ,keto aparate e marrin automatikisht dvbs2 dhe fec thjesht ta vendosi auto

Senior Member
    Uploads
    2

Sot arrita te kap sinjalin e arena sport te bulgariasat 1.9 ,,po ne disa sateite te tjere ka renie te madhe te sinjalit,me 30-40 % !! Cili duhet te jete pozicioni ideal per motorrin per te pasur sinjal te mire per te gjithe satelitet e europes ??

20211123_093901.jpg

Senior Member
    Uploads
    2

Kjo eshte pozita gjeografike tek un,dhe pozicioni i satelitit me motorr qe un perdor

20211123_093909.jpg20211123_093850.jpgScreenshot_20211125-165127_Samsung Internet.jpg

Senior Member
    Uploads
    2

Nuk kam sinjal te mire ,,dhe ne disa satelite si Digea 3.0 nuk kam fare. A kam gabuar ne vendosjen e pozicionimit te motorrit? Sateliti qe po perdor eshte 85 cm vertikal dhe 80 cm horizontal??

Uploads
    992

Quote Originally Posted by blackhole1 View Post
    Nuk kam sinjal te mire ,,dhe ne disa satelite si Digea 3.0 nuk kam fare. A kam gabuar ne vendosjen e pozicionimit te motorrit? Sateliti qe po perdor eshte 85 cm vertikal dhe 80 cm horizontal??
    Nuk eshte problemi se ke gabuar apo se nuk di.Nje faktor te rendesishem luan edhe vete sateliti (saci) qe mund te jete nje cilesi e dobet ose jo e mire centruar nga fabrika.
    Ti mund te besh nje prove tek sateliti 19° duke kap nje sinjal sa me te mire.
    Motorii satelitit duhet fiksuar ne pazicinin e vet,nuk munde te besh tolerime me motorin,ndersa sacin e gradon derisa te kapesh nje sinjal me te miren e mundshme.

Senior Member
    Uploads
    2

[QUOTE=Tuci-Puci;1465685]Nuk eshte problemi se ke gabuar apo se nuk di.Nje faktor te rendesishem luan edhe vete sateliti (saci) qe mund te jete nje cilesi e dobet ose jo e mire centruar nga fabrika.
    Ti mund te besh nje prove tek sateliti 19° duke kap nje sinjal sa me te mire.
    Motorii satelitit duhet fiksuar ne pazicinin e vet,nuk munde te besh tolerime me motorin,ndersa sacin e gradon derisa te kapesh nje sinjal me te miren e mundshme.[/QUO
    Kete prove e bera,dhe arrita te kap 97% sinjal te astra 19 ,por nuk kisha sinjal te 1.9 e ,, digea grece 3.0 ,dhe te hispasat 30w ,prandaj perzgjodha 1.9 per arena sport ,dhe te astra me zbriti sinjali me 20-25 % pastaj.

Uploads
    992

Kete prove e bera,dhe arrita te kap 97% sinjal te astra 19 ,por nuk kisha sinjal te 1.9 e ,, digea grece 3.0 ,dhe te hispasat 30w ,prandaj perzgjodha 1.9 per arena sport ,dhe te astra me zbriti sinjali me 20-25 % pastaj.
    Atehere eshte problem motori qe nuk ben gradimin e duhur te sateliteve.

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Si qender ke me afer 21.5°E sesa 19.2°E. Pra duhet ta pozicionosh motorin me gjithe parabole ndermjet ketyre dy sateliteve.
    Keshtu qe kur ke kap 97% te sinjalit te 19.2°E levize motorin me ne drejtim te lindjes deri sa ti bjeri ndjeshem sinjali satelitit 19.2 (psh 30 - 40% ose edhe me pak)
    Pastaj nese je i pakenaqur, provoje perseri ta levizesh edhe pak me ne lindje deri sa sinjali pothuajse te iki
    Shiko me pas te luash vetem me kendin vertikal te paraboles, pa e leviz motorin.

Ose provo te gjesh sinjalin me te mire ne 21.5°E dhe bej te kunderten e asaj me lart pra levize shume pak ne drejtim te perendimit motorin.

Advertise Here