HB48 - много добри подобрения при cs-са, точна наука.
Доволен.
![]()
Слагай 50 качил съм го в темата, там е с още повече.
Най-важната от 49 насам е че може да се разменя cacheex с AIO patch
Вържи си и телеграм с мултито така ще ти праща известие кога е излязла нова версия и статистики от сървъра.
Реално много го изпипаха този hb то голяма част от добавките са по моя препоръка :)
Ако някой му трябва покана за hb форума може да ми пише, но трябва да сте активни ако искате да си запазите регистрацията.
Да колега обаче и оскама трябва да се ъпне, до последна версия.
Иначе пак го тествах на 256-ката и работи без проблем, само кеша при CSP иска малко повече, поне 512ram физическа.
PS:
Може да се ползва на 32-битови машини.
Само едно важно нещо, кеша къмaio работи само ако имате стандартен oscam и приложите aio patch върху него.
Този последния от svn не става, защо в момента се разследва като проблема не е в hb
Реално последните от svn ми правят проблеми по принцип. Имам локални карта от кабелна с conax закачена към orange pi и с последната версия не чете картата, дава някаква тъпа грешка.
Върнах към версията преди обновлението и заработи отново
Да забележими са бъговете върнах една версия назад, не е при HB, проблема.
Явно е при svn-а.
Да без емута и тем пдобни чисто изграждане, поне за реадването.
Да се запиша и аз в тази тема . Събота и неделя реших да се позанимавам и да инсталирам въпросният MultiCS r82-hellboy-V50 на един компютър който и без това не се използва . . Дотук добре ... работи стартира се сложих и няколко профила колкото за пробата . Сега проблемите или поне това което ми се губи на мен . Ако пусна C- линия от ОСКАМ качен на друг комп в същата мрежа работи с локалното IP ... примерно C: 192.168.1.100 12000 user pass линията си заработва . Пусна ли я чрез хост примерно oscam.dyndns.org 12000 user pass - не се конектва . Опитах с друга линия от друга мрежа ( държава )пак от оскам там изобщо не се закача .
- [2020/10/06 16:45:18.242] WARNING - server: socket connection failed to server (oscam2.dyndns.org:15000) - (msg: socket connection failed) )
Убеден съм , че аз нещо бъркам , но не знам къде точно . В конфиг файла почти нищо не съм променял ( засега ). Предполагам там е заровено кучето . Знаех , че няма да е супер лесно , но пък и не очаквах такова нещо още от началото . Ако някой желае да сподели конфиг файл естествено без линии и подобна информация за пробата ще е ок . А само от любопитство го качих .... за пробата![]()
За начало в меню editor има бутон show current config.
Започни от него ако не се вижда линията и настройките ти там значи имаш проблем с конфигурацията.
Съобщението показва каквото си е нямаш връзка виж, имаш ли ping после с telnet дали е отворен порта за теб.
Относно протокол за размяна, поне със сигурност между hb mgcamd Казват че товарел процесора но не съм забелязал.
Пък и не става да се слага по разни приемници та ще знаеш че отсреща по вероятно да е сървър, или поне oscam.
Иначе връзката с oscam работи аз така гледам, но с любимия ми протокол camd35/cs357x
Работи и с cccam доста разменям с oscam