Disney+ niet op oude Samsung-televisies
De app van Disney+ voor het Tizen Smart TV-platform van Samsung is voorlopig niet op alle modellen televisies van deze fabrikant beschikbaar. Het is onduidelijk of dit in de toekomst wel gaat gebeuren.


De Disney+ app is op dit moment beschikbaar op Samsung Smart TV-internettelevisies uit 2018 en 2019. Dit betekent overigens niet dat een televisie die in 2018 is gekocht ook daadwerkelijk een 2018-model is. Elektronicabedrijven verkopen namelijk bij acties in enkele gevallen modellen die een jaar eerder door televisiefabrikanten op de markt zijn gebracht. Als de Disney+ app niet op de televisie aanwezig is kan het content worden gestreamd van tablet of smartphone naar de televisie door de streamingtechnieken Chromecast of Airplay te gebruiken. Ook kan een online mediaspeler zoals Apple TV HD/4K of Nvidia Shield TV aan de televisie gekoppeld worden.

Oudere televisies
Onduidelijk heerst over het beschikbaar komen van de Disney+ app voor oudere modellen Samsung televisies. De fabrikant zelf heeft laten weten dat in de komende maanden de app van de streamingdienst ook voor modellen uit het jaar 2015, 2016 en 2017 beschikbaar komt. Disney kan dit daarentegen niet bevestigen. Disney+ begint op 12 november officieel in Nederland. De online dienst kan echter op dit moment al gratis door alle Nederlanders gebruikt worden. Na 12 november kost een abonnement van Disney+ 6,99 per maand. Een voordeliger jaarabonnement is voor 69,99 verkrijgbaar.