Cardshare.cc
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Oscam cache към multics HB

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,999
    Uploads
    129
    Likes
    212

    Oscam cache към multics HB

    С колегата @astor1 си писахме за оптималният начин за размяна на cache между oscam и multics

    Multics версията трябва да последната Hellboy която може да свалите от
    За oscam няма изисквания

    Това са примерни настройки на oscam.conf

    Code:
    [cache]
    max_time = 24
    max_hit_time = 21
    wait_time = 0:750:850
    csp_port = 43283
    csp_ecm_filter = 0B00@000000,0609@000000,0100@000068,1803@000000,0629@000000,0B01@000000,1830@000000
    cacheex_cw_check = 0:0:2
    Това пишете като линия в multics.cfg

    Code:
    CACHE PEER: host 43283 {csp=1; cspsendcache=1; nominreplies=1; nominhits=1; shares=0B00:000000,0609:000000,0100:000068,1803:000000,0629:000000,0B01:000000,1830:000000}
    Ако oscam ви е зад рутер трябва да отворите съответният порт по UDP (43283)

  2. Cardshare.cc
  3. #2
    Member
    Join Date
    29-04-2009
    Posts
    36
    Uploads
    2
    Likes
    1

    Re: Oscam cache към multics HB

    ще проверя статуса на порта но и аз мися че е затворен

  4. #3
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    569
    Uploads
    7
    Likes
    3

    Re: Oscam cache към multics HB

    Аз за туй ли не мога да разменя като хората - с него?

  5. #4
    Member
    Join Date
    29-04-2009
    Posts
    36
    Uploads
    2
    Likes
    1

    Re: Oscam cache към multics HB

    Порта е отворен вече , какво следва нататък ?
    Quote Originally Posted by mminkov View Post
    Аз за туй ли не мога да разменя като хората - с него?
    Не е от това :) другите си бачкат без проблеми.

  6. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,999
    Uploads
    129
    Likes
    212

    Re: Oscam cache към multics HB

    От моят oscam работи така че проблема е някъде при теб.
    Настройки на рутера или конфигурацията на oscam

    Прочети документацията на oscam.
    Опитай да зададеш локалното ip на компютъра с oscam
    http://www.streamboard.tv/wiki/OSCam...f#csp_serverip

    По принцип multics осъществява връзка с твоя порт и след това разменят двупосочно.

    Провери дали порта ти е отворен от локалната мрежа https://www.maketecheasier.com/check-open-ports-linux/ след това и отвън https://www.ipfingerprints.com/portscan.php

  7. #6
    Member
    Join Date
    29-04-2009
    Posts
    36
    Uploads
    2
    Likes
    1

    Re: Oscam cache към multics HB

    От този пост произлизат няколко куеста още
    1. Как да видя има ли размяна на кеш по CSP къде да гледам
    2.Порта TCP или UDP трябва да е , аз пуснах TCP само
    3.Откакто сложих тия настройки ефективноста на кеша по cs378x ми падна от 90 % на 75% дали има нещо свързано с това CSP

    BTW
    Доколко видях с командите на линукс порта е UDP

  8. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,999
    Uploads
    129
    Likes
    212

    Re: Oscam cache към multics HB

    1. От CacheEx menu там на node ще пише csp
    2. Мрежовият протокол е написан в първия пост
    3. Настройките които съм дал са примерни и са оптимални за моя oscam на който гледам с dvb-api на него не разменям cacheex и гледам само определени кодировки.
    Оптимизирай за твоя случай стойностите на max_time, max_hit_time, wait_time, cacheex_cw_check защото те валидни и за cacheex

  9. #8
    Member
    Join Date
    29-04-2009
    Posts
    36
    Uploads
    2
    Likes
    1

    Re: Oscam cache към multics HB

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    1. От CacheEx menu там на node ще пише csp
    Не виждам подобно нещо ....
    Иначе в юзер ми стоиш offline от няколко дни

  10. #9
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,999
    Uploads
    129
    Likes
    212

    Re: Oscam cache към multics HB

    Първо уточни тези неща http://www.satsupreme.com/showthread...=1#post1346897
    От моя страна настройките са същите както към моя oscam който работи, а ти използваш същите настройки както моя oscam.

    Ето това дава скенера като ти сканирам адреса.

    43283/udp closed unknown

    Нека да уточним нещо важно, не очаквай чудеса от този тип размяна, да работи добре но няма как всичко да ти върви на 100% от кеш.
    Идеята е да оптимизираш кеша и размените колкото можеш, аз за това използвам hellboy.
    С oscam гледам и си чета картите с hellboy разменям, защото поддържа почти всеки протокол.

  11. #10
    Member
    Join Date
    22-12-2009
    Posts
    44
    Uploads
    0
    Likes
    1

    Re: Oscam cache към multics HB

    Какви трябва да бъдат стойностите в cache:
    CACHE MINREPLIES:
    CACHE MINHITS:

Page 1 of 2 12 LastLast
Cardshare.cc

Similar Threads

  1. Question Cache от Multics към Oscam
    By turbopower in forum Oscam
    Replies: 7
    Last Post: 17-02-2014, 16:58:28
  2. От CCcam към MultiCS
    By jjoker in forum Емулатори и камове за гледане на телевизия
    Replies: 3
    Last Post: 27-12-2013, 00:48:47
  3. cccam 2.1.4 към oscam проблем
    By momkoto in forum Емулатори и камове за гледане на телевизия
    Replies: 0
    Last Post: 25-12-2013, 16:38:48
  4. Question Как да свъжем моноблок към diseqc ключ
    By turbopower in forum Антени
    Replies: 12
    Last Post: 26-11-2012, 15:57:34
  5. Oscam camd35 server към CCcam
    By eppe1 in forum Oscam
    Replies: 12
    Last Post: 15-08-2012, 12:51:28

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •