Nederlandse versie War of the Worlds eenmalig terug op radio
De legendarische Nederlandse versie van War of the Worlds is woensdag 6 november eenmalig live op Radio 100 jaar te beluisteren.


Radio 100 jaar is een online radiozender dat ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van radio in Nederland ‘in de lucht’ is. De radiozender zendt op woensdag 6 november de gehele dag live gepresenteerde programma’s uit. Deze worden in Hilversum en Scheveningen gemaakt. Als afsluiting is woensdagavond van 22.00 tot 23.30 uur de Nederlandse versie van War of the Worlds te horen. Het hoorspel gaat over ruimtewezens die de aarde aanvallen en veroveren. Het werd voor het eerst in 1938 in Amerika uitgezonden en veroorzaakte destijds een massahysterie.

Radio Veronica
War of the Worlds werd in 1978 in het Nederlands vertaald een uitgezonden op het toen legale Radio Veronica. De Nederlandse versie van het van oorsprong Amerikaanse muziekhoorspel is door Ad Bouman en Bart van Leeuwen gemaakt. Onder meer Jan van Veen, Patricia Paay, Peter Koelewijn en Willem Duyn zijn als stemmen in Nederlandse versie van War of the Worlds te horen.
Radio 100 jaar is onder meer via online radio-apps als RadioNed+ en TuneIn te beluisteren.