Ziggo biedt alternatieven voor verdwenen zenders BBC
De onrust onder een deel van de abonnees van Ziggo houdt aan. Reden is het verdwijnen van enkele BBC-zenders, waaronder BBC Four.

Een nieuwe distributieovereenkomst die het kabelbedrijf met de commercile tak van de Britse publieke omroep sloot, is de grondslag van de wijzigingen die 1 november zijn doorgevoerd. Deze overeenkomst zorgde ervoor dat de zenders BBC Four, CBBC en CBeebies op 1 november uit het zenderaanbod van Ziggo verdwenen. Bij KPN zijn deze zenders al langere tijd niet meer in het aanbod opgenomen. Mogelijk dat ook bij andere distributeurs in Nederland deze zenders gaan verdwijnen als de huidige distributieovereenkomst afloopt. In Nederland zijn alle Brits landelijke tv- en radiozenders van BBC ongecodeerd dus gratis te ontvangen.

Belangrijkste BBC-zenders blijven
Volgens Ziggo-woordvoerder Hans den Heijer blijven de belangrijkste BBC-zenders bij het kabelbedrijf beschikbaar. "Voor BBC-programmas kan er naar de vijf andere BBC-zenders gekeken worden. Dit zijn BBC One en BBC Two als meest bekeken zenders samen met BBC First. Maar ook BBC Entertainment en BBC World News. Engelse programmas zijn ook te bekijken via het On Demand-aanbod binnen Ziggo Movies & Series XL."

Alternatief zenderaanbod
Den Heijer vervolgt: "Als alternatief voor CBeebies en CBBC hebben we meer dan voldoende kinderprogrammas in ons contentaanbod." Onder meer op de sociale media Twitter en Facebook alsmede op het eigen gebruikersforum van het kabelbedrijf reageren abonnees soms woedend op het besluit om met name BBC Four uit het zenderaanbod te verwijderen. Ook vinden zij dat het kabelbedrijf hen onvoldoende heeft genformeerd. Op BBC Four zijn onder meer documentaires en muziekprogrammas te zien.