Estuary-FNC skin mod infobar
Hvala kolegi Goran
Uz dozvolu našeg developera @Franc pokrećem temu u kojoj ću postaviti nekoliko modifikacija osnovnog infobar-a i kanalne liste u originalnom Estuary skinu i pureE2 enigmi.
Krenuo sam od onog kako bih ja osobno volio da mi izgleda početni infobar po pitanju nekih dodatnih informacija a bez potrebe da otvaram second info bar (pogotovu kod čestog prebacivanja sa kanala na kanal i "skakanja" sa liste u listu ) .
Budući sam veliki fan bitrate mjerača u samom skinu ( pogotovu volim pogledati sa kojim protokom idu ovi naši ex yu kanali ) prvo sam išao napraviti mjesto na infobaru za postaviti bitrate info .
Nakon toga sam na stranim forumima našao file-ove potrebne da bitrate proradi . ( svi potrebni file-ovi će biti dodani na kraju ovog posta kao i uputstvo gdje šta instalirati )
Idući korak je bio postaviti na infobar ecm info traku i oznake kodiranja koje se u originalu nalaze u second infobar . ( opet vodeći računa da izgled " kućica" ( pravokutnika ) bude u sinkronizaciji sa originalnim skinom malo većih dimenzija da prati simetriju ostalih pravokutnika na original info bar ))
s obzirom na ove gore modifikacije morao sam proširiti donju info traku tako da usljed toga sad na picon mjesto dolaze piconi 220x132 , koji su ,mislim, i najpopularniji kod naših kolega sa foruma .
Sljedeći korak je bio pokušati napraviti da informacije o kodiranju za svaki kanal budu signalizirane na način da tekst promjeni boju u crveno ( npr. za hrt da "pocrveni" VIA , IRD i NDS ) a da nakon što se dekodira slika polje oko teksta promjeni boju na zelenu i tako dobijemo informaciju preko kojeg kodiranja smo dobii sliku. ( ovaj princip sam poslije napravio i za originalni second infobar )
Ovako to sad izgleda na osnovnom infobaru ( djeluje dosta "šareno" ali u idućim modifikacijama ću izbaciti to sa osnovnog info bara za one kolege kojima ovo ne odgovara a imati će to isto na second infobar )
takpdjer će biti i modifikacija bez ove gornje info trake ali u toj modifikaciji se onda neće moći prebaciti picon na gore u postavkama Estuary Config plugina
Sljedeća stvar koja mi je falila u svakodnevnom korištenju je naziv Bouqeta gore lijevo iznad popisa kanala ( ovo sve je u modu Standard with PiG u postavkama Estuary Config plugina za kojeg smatram da se i najviše koristi ) i falila mi je informacija o transponderu tj. frekvenciji dok skrolujem po kanalnoj listi i kanalima.
rezultat tih modifikacija je sljedeća slika .
To bi bilo to što se tiče kronologije dogadjaja uz napomenu da mi je ovo prva ovako velika modifikacija i da sam totalni amater tako da će sigurno negdje biti i grešaka.
Ovo sve je testirano na zadnjem pureE2 image i na reciveru zgemma h7s
takodjer i bitrate mjerač neće raditi na svim receiverima sigurno ali uz vašu pomoć ćemo polako i to testirati.
što se tiče instalacije ovog moda u privitku će biti skin.xml file zip file koji raspakirate na PC i onda samo skin.xml ubacite u estuary mapu na receiveru uz pomoć nekog FTP programa .
Mapa se nalazi u usr/share/enigma2/Estuary.
Prije ubacivanja ovog xml file-a iz iste mape prvo sačuvajte originalni skin.xml file negdje na PC tako da možete vratiti original ako vam ovaj modificirani ne odgovara .
Nakon ubacivanja xml file-a trea uraditi restart enigma2
Što se tiče fileova za bitrate imate dva file-a .
prvi file OPBITRATE raspakirate iz zip file-a i file opbitrate ubacite u usr/bin i stavite 755 dopuštenja
drugi file bitrate2op raspakirate i ubacite file bitrate2op.pyo u usr/lib/enigma2/python/Components/Converter
To je to što se tiče ovog kratkog prvog posta
U idućih dan dva postavit ću još nekoliko modifikacija koje su vrlo slične ( kod nekih će biti Žuta boja epg opisa na osnovnom infobaru , kod nekih uklonjena ona gornja info traka ali su svi na tom putu da su modifikacije kozmetičke prirode i da ne naruše originalnu koncepciju Estuary skina i autora @Franc kojem se javno zahvaljujem što je dozvolio da objavim na našem forumu ovo moje "igranje" u zimskom periodu.
download
File Type: zip test_xml.zip (97.8 KB, https://uploadfile.pl/pokaz/2187119---nynk.html
File Type: zip Bitrate2op.pyo.zip (1.4 KB, https://uploadfile.pl/pokaz/2187120---ylnd.html
File Type: zip opbitrate.zip (7.2 KB, https://uploadfile.pl/pokaz/2187119---nynk.html

Reply With Quote